Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 110

Wątek: E-410

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    c+:

Udręka będzie jak już kupi dslra i nastąpi ZZN
    noo, sama radość w rodzinie będzie. teoria nieostrości, przepałów i niedoświetleń itp. w stylu "a mój kompakt lepiej robi". szkoda że chłopak nie widywał ISO800 z E-1, bo od razu by się wyprostował przy dowolnym nowym aparacie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sylwek
    Witam

Znalazłem jeszcze takie porównanie e410 z d40. Widać na tych zdjęciach jak je porównacie, że jednak Nikon dużo lepiej robi zdjęcia. Proszę zwrócie uwage na powiększeniu na krawędzie dach oraz na szyby w oknach. Jak dla mnie to Nikon w tym teście prowadzi, nie oszukumy się! Szkoda, że nie było zdjecia z D40X tu jest 10 mpx a w d40 6mpx. Lubie tego E400/e410 ale jak widzę taką różnice to jakoś przechodzi mi cheć na niego!

podaje linka do strony
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

w jednym oknie wybierzcie E410 w drugim d40 a potem wybierzcie zdjęcie z domem i powiększcie je/ czekam na wasza reakcje.

Sylwek
    Sylwek jak porownales ostrosc skoro sa to cropy zupelnie roznej wielkosci? Olkowe 2x takie jak Nikonowe?
    Wez porownaj identyczne z E510 i 400D Canona. Napisz co widzisz?
    Czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    chomsky:

wyluzuj, niech kupi żółtka. jak skuma co to śrubokręt i dlaczego słoiki z motorem kosztują od 2300 w górę to momentalnie się obudzi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ogladalem tetestyi nie da sie porownac dwoch cropow. Sylwek o tym nie wie a powinien skoro zabiera glos.
    Natomiast obraz z 510 jest nieco ostrzejszy od tego z C400D za to dachy domow sa nieco bardziej rozowe a Canonie zielonkawe. Co sie da wyprostowac przy konwersji RAW.
    Wielkich roznic zreszta nie ma. I tak wiecej da sie uzyskac przy pracy z oprogramowaniem.
    Tak wiec jesli mialbym kpic 400D to wolalbym 510 dla antyszejka, podgladu i dobrej czyszczarki, takze dla lepszego uchwytu calosci.
    Natomiast w tescie przepalono absolutnie fotki tej pani z kwiatami.Takiefotki nalezy korygowac. Byc moze idea testu jest by niczego nie korygowac? Tylko jak wtedy wygladalyby zdjecia z Canonow dopalane lampa??? Wszystko trzeba korygowac. Test jest do kitu. Zdjecia nie sa wykonywane w idealnych, porownywalnych warunkach.
    Jednak na upartego jakies wnioski da sie wyciagnac dla siebie.
    Czesc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

E410 i FE 8m

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam wszystkich, rozpocząłem włąśnie przygodę z e-410 dual kit. Jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa - całkowicie ze świadomego wyboru. Moją przygodę z fotografią zaczynałem przed laty od lustrzanek analogowych. Dopiero spadek cen zachęcił mnie do rezygancji z kompaktu i powrotu do korzeni.

Na początek jedna uwaga tycząca ergonomii e-410. Zaczep od paska z prawej strony dusi niemiłosiernie w palec. Rtunku!
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Legal
    Na początek jedna uwaga tycząca ergonomii e-410. Zaczep od paska z prawej strony dusi niemiłosiernie w palec. Rtunku!
    Dawno była zwracana na to uwaga, już przy e400
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Legal - gratulacje zakupu E410 Mam taki sam korpus tylko czterysetkę i od miesiąca "maltretuję" ten aparat i mnie żaden zaczep jak mówisz nie"dusi", wręcz utwierdzam się w przekonaniu, że ergonomia jest super, nie mam najmniejszego problemu obsługiwać aparat jedną ręką, przecież z każdym tym obiektywem zestawowym jest lekki. Radzę, o ile nie preferujesz fotek papierowych i nacieszysz się już monitorowymi zlecić kilka zdjęć do powiększenia np. 20x30 lub 30x40/ bywają taniutkie promocje tych formatów np. w fotojokerze/ Właśnie odebrałem kilka takich zdjęć formatu 30x40 z Fotojokera - są to ujęcia z Krakowa z okresu Bożego Ciała i jakość ich jest powalająca. Przy zdjęciach na papierze te na komputerze wydają się jakimś nieporozumieniem. Życzę tysięcy udanych pstryknięć i oby Cię ten zaczep nie uwierał, a skoro matryca w E410 jest lepsza niż w E400 to o jakość obrazowania możesz być spokojny, ja pieję z zachwytu nad możliwościami E400! Pozdrowienia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro
    Przy zdjęciach na papierze te na komputerze wydają się jakimś nieporozumieniem.

Popieram w 100%

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziekuje za powitanie na forum!
    Oczywiscie - bede robil zdjecia a nie debatowal nad uszkiem!
    Dodam, ze udalo mi sie bezpiecznie sprowadzic ten aparat z USA. Z pomoca znajomego cala operacja kosztowala mnie $815 i to z gwarancja Olympus WorldWide!
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów