Zamieszczone przez Olek
...powiedz mi dlaczego kupileś nową ładowarkę, nie wystarczyło samych akumulatorów dokupić. Czym ona się różni od tej w komplecie z aparatem c-750
Zamieszczone przez Olek
...powiedz mi dlaczego kupileś nową ładowarkę, nie wystarczyło samych akumulatorów dokupić. Czym ona się różni od tej w komplecie z aparatem c-750
Zamieszczone przez vodnik
Tak. Na żądanie - po wciśnięciu przycisku następuje rozładowaniedo 0,9 V a następnie ładowanie.
Pozdrawiam
..jak wygląda opcja zasilania Olympusa C-750 nie z akumulatorów tylko z zasilacza i czy muszą buć w aparacie w tym czasie aku.. Jaki należy zakupić. Ładowarka BU-300 nie ma wyjścia ażeby podłączyćm kabel.
Olympus C-750 UZ
Tak szczerze jak kupowałem tan aparat to za bardzo nikt nie był w stanie mi powiwdzieć czy w zestawie są akumulatorki i ładowarka czy baterie. W sklepie powiedzieli że C-740 miał baterie więc ten chyba też tak będzie miał. Zamówiłem wieć dodatkowo akumulatorki i ładowarkę. Jak odbierałem aparat (za około 2 tygodnie) to zuważyłem że sprzedawca jest lekko zdziwiony że zestaw jest tak bogato wyposażony (pilot, aku, ładowarka) - to pewnie był ich pierwszy sprzedany C-750.Zamieszczone przez grzesiek78
No, mam podejzenia, ze oryginalna ladowarka BU-300 nie jest ladowarka mikroprocesorowa. Otoz wlozylem akumulatory do doladowania (mialy na oko okolo 75% energii jeszcze) gdyz potrzebowalem na gwalt pelne akumulatory i okazalo sie, ze nie ma znaczenia dla ladowarki czy akumulatory sa puste czy tez nie. Ladowanie trwalo 10h.
Gdzies wyczytalem dodatkowo ze temperatura podczas ladowania i rozladowywania nie powinna przekraczac 40 st. C, podczas gdy u mnie temperatura ta wynosi okolo 55 st. C.
Jezeli to tylko mozliwe zalecam sie zastanowic nad zmiana ladowarki.
Pozdrawiam
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888