Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ładowarka i akumulatory C-750

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ładowarka i akumulatory C-750

Witam!
    Nurtuje mnie jedno dość ważne pytanie, a mianowicie ładowarka i akumulatory do Olympusa C-750. Jakie powinien zawierać zestaw. Odiwedzajac dwa sklepy ku memu zdziwieniu zestaw w jednym zawierał inną ładowarkę i akumulatory, a w drugim też co innego. Z tego co wiem i wyczytałem to ten model aparatu powinien mieć oryginalnie dołączone od producenta akumulatory i ładowarke. Może się mylę, proszę o rozwianie moich wątpliwości. Jakie powinienem otrzymać w zestawie, a skoro są do wyboru co wybrać.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Hmmm, z tego co wyszperalem w siecie sa rozne wersje na rynku chyba. W USA w niektorych zestaach np. nie dolaczaja ani akumulatorkow ani ladowarki tylko jednorazowe pakiety baterii CV-3 (bodajze). W Polskich sklepach dodawana jest chyba ladowarka CAMEDIA i akumulatorki CAMEDIA czyli oryginalne Olympusa. Bodajze taki to zestaw http://cf.olympus-europa.com/consume...cfm?id=BU-80SE
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    W Polsce do tego aparatu dołączana jest ładowarka Olympus Camedia Ni - MH Batery Changer BU - 300 + 4 akumulatorki 1700 mAh Camedia Olympus

W stanach niestety dostaje się aparat bez ładowarki i bez akumulatorków
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja w temacie ładowarki BU-300. Czy ok. 10-11h to normalny czas ładowania akumulatorków ?

Awatar STES
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Czy ok. 10-11h to normalny czas ładowania akumulatorków ?
    10-11h. ładowania to w sumie normalnie. Zależy to od typy ładowarki i pojemności akumulatorków
    STES
    C-740 i... coraz więcej gadżetów do tej zabawki.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bulva
    Czy ok. 10-11h to normalny czas ładowania akumulatorków ?
    Im dluzej (tzn mniejszy prad ladowania) tym lepiej - dluzsza trwalosc ogniw akumulatorkow. Szybkie ladowarki np 90min lub podobne laduja duzym pradem, co obniza trwalosc ogniw.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja kupiłem ładowarkę mikroprocesorową i aku 2100 (MW 8168 GS + 4 x R6/AA 2100 Energizer) razem tylko za 70 zł (www.hurt.com.pl) - czas ładowania 5 godzin i jestem zadowolony.

Mam też ładowarkę uniwersalną Panasonic (bez funkcji) i aku 700 mAh - taka pojemność jest jednak za mała, a czas ładowania w tej ładowarce aku 2100 to 25 godzin

2100 mAh wystarcza mi na zapełnienie karty 128 MB - około 80 zdjęć
    C740

Pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marbalcer
    MW 8168 GS ...
    Czy ladowarka ma opcje rozladowania ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    mam taka sama ladowarke tylko ze firmy vivanco (lupiona w MM) i w tej ladowarce jak wsadzisz aku i podlaczysz do pradu to automatycznie rozladuje aku i zaczyna sie proces ladowania, ew mozesz recznie rozladowac przyciskeim znajdujacym sie na ladorawce( zauwazylem ze rozladowanie przez przycisk i dalsze normalne ladowanie trwa dluzej o ok 20 min)
    POzdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ewci@
    W Polsce do tego aparatu dołączana jest ładowarka Olympus Camedia Ni - MH Batery Changer BU - 300 + 4 akumulatorki 1700 mAh Camedia Olympus
    Ja do standardowego zestawu dokupiłem ładowarkę hama Delta 2/4 (z funkcją rozładowania i możliwością ładowania 2 lub 4 akumulatorków) oraz 4 akumulatorki 2000 mAh również firmy hama.