www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ja aktualnie focę E-510 ale zmieniając wybrałbym E-30 zamiast E-620.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
A czy to ma jakies znaczenie???
IMHO nie.
T.
---------- Post dodany o 14:08 ---------- Poprzedni post był o 14:05 ----------
No tak, ale nie przesadzajmy. To trzeba niezle ciagnac zeby banding na ISO200 wyszedl :P Wiele razy ciagne z cieni i poki co na takim ISO bandingu nie widzialem.
Natomiast fakt, ze przy okolicy ISO 1250-1600 mozna sie go dopatrzyc, choc nie jest to to co mozna bylo obserwowac w E-3 czy w E-520, z ktorymi to mialem przez dluzszy czas mozliwosc sie pobawic.
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 1.09.11 o 18:34
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
No to z calym szacunkiem dla weterana z ponad 4000 postow i w ogole, ale ja ciagnac na ISO200 z cieni nigdy bandingu na E-30 nie widzialem.
Moze nie musialm az tak. Ale jesli Ty to robiles.. to.. no coz.. takie zdjecie to raczej nie bylo dobrze naswietlone.
Az zrobilem probe. Pierwsze zdjecie normalnie jak z puszki, drugie +2EV. Poza szumam i ciapkami ja tam na cieniach bandingu nie widze.
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.