Jeśli uda Ci się kupić tanio używane E-30, to warto. E-620 z dłuższymi obiektywami na dłuższą metę może być niewygodne w obsłudze.
Jeśli uda Ci się kupić tanio używane E-30, to warto. E-620 z dłuższymi obiektywami na dłuższą metę może być niewygodne w obsłudze.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
I oczywiście 14-54II do wszystkiego![]()
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
A - o to Ci chodziło. Zgadza się, ale do reszty zastosowań (ptaki) nie nadaje się. Trzeba podpiąć coś długiego, a wtedy znów wraca kwestia wagi. Zresztą wolałbym K-x jak już. Tańszy bo starszy, a nawet w testach minimalnie lepszy. W praktyce różnica żadna ale w cenie znacząca. Kusi mnie jednak ten krop Olego na ptaki, stąd moje dylematy.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Czy OLYMPUS E-30 jest tylko MADE IN CHINA ?
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Łącznie z bandingiem, ślicznym, wyrazistym, no nie da się go pominąć. Przy ciemnicy z 70-300 będzie się doskonale sprawdzał.
Żeby nie było, mam do E-3 ogromny sentyment. To rewelacyjna pucha, kawał czołgu, mnóstwo genialnych zdjęć można tym zrobić. Jednak trzeba brać poprawkę na wady.
E-30 w takim układzie doradzam. Solidny, choć nie tak samo jak E-3, ale czuć go. Obrazek lepszy, wyświetlacz też. Nie wariuje z AF. No i szumi ładnie, tak jak należy, bez kolorowych pionowych pasów.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia