Wracam jeszcze do miejscowości Liw ponieważ pozostała mi jeszcze wzmianka o tych może mniej okazałych rzeczach, ale takich, które akurat mnie bardziej ujmują za serce.
Kościół kościołem, zamek zamkiem, ale 100 razy bardziej urzekł mnie zwykły stary domek wymalowany bajkowo.
Nie wiedziałam ze jest tam coś podobnego, ale jadąc pod kościół już wiedziałam, ze muszę do niego dotrzeć i sfotografować zanim zrobi się ciemno, dlatego nie chciało mi się stać dłużej pod kościołem aby zrobić lepsze zdjęcia![]()
Domek znajduje się przy drodze która wiodła mnie do kościoła czyli ulica Nowomiejska jak głosił napis na tabliczkach domów.
Jedno co mnie zdziwiło to, że na tabliczkach domów z numerem, widniała nazwa ulicy na górze a na dole imię i nazwisko (wiec chyba właściciela) U nas nigdy czegoś takiego nie spotkałam wiec nie wiem czy to specyfika tej konkretnej miejscowości, gminy czy całego terenu...
Na tabliczce tego domu widniało nazwisko "Grużewski Antoni"
Poniżej kilka jego elementów:
3 ściany domu dostępne moim oczom były wymalowane postaciami bajkowymi i ozdobione różnymi elementami, ale wszystkiego nie sposób tu zamieścić
![]()

Odpowiedz z cytatem