Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 149

Wątek: Ciekawe miejsca doliny Bugu i Liwca

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Odp: Ciekawe miejsca doliny Bugu i Liwca

dzięki Dzuiko,
    Jesteś jedyny który zdiagnozował co mnie tam najbardziej bolało
    Musze przyznać, że w pewnym momencie ręce mi opadły. Niby to "krzyżowisko" robi tak wielkie wrażenie, że nie sposób przejść obojętnie obok, ale z drugiej strony, jak chcesz pokazać je tak, żeby choć w części oddać to wrażenie to na dobrą sprawę nie ma jak (przynajmniej jak się nie ma czasu na wymyślenie sposobu i odpowiednie światło). Warunki mnie przerosły trochę zwłaszcza ze presja upływającego czasu nigdy nie była moim motywatorem
    Te krzyże w większości mają taki sam kolor, czyli kolor próchniejącego drewna z lekka pokrytego mchem i porostami, a nad nimi wielkie drzewa zasłaniające światło. Stoją tak gęsto że przejść można tylko utartymi ścieżkami ale już nie w każda da się wejść z plecakiem ze sprzętem na plecach co też nie było mi na rękę bo co ciekawszy czy łatwiejszy do wyeksponowania z tłumy był w takim miejscu, że nie dałam rady podejść. W sumie uratowała mnie mała głębia w większości przypadków, a jak tak spojrzało się szerszym kątem to taki las to był.... las krzyży i nie łatwo było mi wybrać
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8309300 las krzyzy grabarka.jpg
Wyświetleń:	337
Rozmiar:	143,8 KB
ID:	54687Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8309289krzyze grabarkowe las.jpg
Wyświetleń:	213
Rozmiar:	158,2 KB
ID:	54686
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Taki mały "widoczkowy" przerywnik między tymi zabytkami i architekturą
    To rzeka Liwiec w dwóch różnych miejscach.
    Jedno to panorama zrobiona przy moście w Wyszkowie na Liwcem,

Nazwa:	liwiec w wyszkowie_Panorama1.jpg
Wyświetleń:	265
Rozmiar:	165,1 KB
ID:	54881
    kolejne to jeden wycinek panoramy

Nazwa:	Liwiec w Wyszkowie P8298467.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	148,4 KB
ID:	54880
    i widok na dolinę rzeki Liwiec zrobiony z Sowiej Góry która jest na trasie z Wyszkowa nad :Liwcem do Liwu czy Węgrowa....

Nazwa:	Liwiec z sowiej2.jpg
Wyświetleń:	552
Rozmiar:	158,2 KB
ID:	54882
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 16.09.11 o 09:56
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

fajny Liwiec. ciagle lubie zagladac

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Panorama się podoba bardzo . Na zdjęciu nr 3 brakuje trochę z lewej i tego busa bym pognał, psuje krajobraz...

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta
    fajny Liwiec. ciagle lubie zagladac
    miło mi to słyszeć i dziękuję za odwiedziny

---------- Post dodany o 12:14 ---------- Poprzedni post był o 12:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Panorama się podoba bardzo . Na zdjęciu nr 3 brakuje trochę z lewej i tego busa bym pognał, psuje krajobraz...
    to wycinek z panoramy, ale panorama musiałaby być zbyt duża żeby coś na niej zobaczyć tutaj i miałaby trochę za dużo pojemności wiec zrezygnowałam.
    Busa nie usuwam, on jest częścią mojego pleneru i specjalnie jest w kadrze. To bus kajakowego patrolu, który płynął Liwcem i wybierał śmieci z rzeki. On tam już oczekiwał na uczestników i przygotowywał zaplecze na nocleg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Znaczy się obozowisko nad brzegiem rzeki. Rzeka wydaje się być przyjazna do kajakowania. A jeżeli chodzi o sprzątanie rzeki, to na Brdzie w okolicach Bydgoszczy urządzane są spływy płetwonurków. W dwa dni potrafią wyciągnąć 20 ton śmieci. Czego tam nie ma

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Znaczy się obozowisko nad brzegiem rzeki. Rzeka wydaje się być przyjazna do kajakowania. A jeżeli chodzi o sprzątanie rzeki, to na Brdzie w okolicach Bydgoszczy urządzane są spływy płetwonurków. W dwa dni potrafią wyciągnąć 20 ton śmieci. Czego tam nie ma
    ciekawe to co piszesz. popieram takie akcje, bo bez nich mogłoby dojść do tego, że nie mamy już ani skrawka ziemi gdzie można by odpocząć bez śmieci, ale z drugiej strony to nienormalne, że jedni żyją po to żeby syfić a inni za nich sprzątają. Nie rozumiem ludzi, ale ja wielu rzeczy nie rozumiem....
    Kajakowy patrol też już ponoć wyciągnięte śmieci liczy w tonach choć to głownie plastiki, ale opony też się trafiają
    w każdym razie ten kajakowy patrol św Franciszka to naprawdę niezłą impreza. To przygoda. przyjemność i robota a na dodatek mała szkoła życia.
    Tu link do większej ilości info http://kajakowypatrol.pl/
    i zdjęcia z Lucjuszem co nie pływa w sieciach, nr telefonu i połową grupy z kupą śmieci wyciągniętych z Liwca przez pół dnia.
    Chodzik dziecięcy i klapa od s......a też się załapały na zdjęcie

Nazwa:	lucjusz co nie plywa w smieciach.jpg
Wyświetleń:	190
Rozmiar:	98,9 KB
ID:	54893Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	L kajakowy patrol N start (51)k.jpg
Wyświetleń:	187
Rozmiar:	118,1 KB
ID:	54892Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	L kajakowy patrol N meta (93)net.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	136,8 KB
ID:	54891Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kajakowy patrol N start (4)kol.jpg
Wyświetleń:	199
Rozmiar:	121,3 KB
ID:	54890
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 16.09.11 o 12:53 Powód: link

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Jadąc drogą z Wyszkowa do Węgrowa czy Liwu, mijając Sowia górę, trafiłam do miejscowości Jarnice i to o ile dobrze pamiętam, tam zauważyłam za drzewami dwie wieże za wodą. Okazało się ze to jakieś stawy a te dwie wieże po czasie okazały się wieżami katedry w Liwie
    2 wieże za wielka wodą

Nazwa:	widok na 2 wieze.jpg
Wyświetleń:	234
Rozmiar:	134,9 KB
ID:	54895
    panorama stawów

Nazwa:	stawy jarnice_Panorama1net.jpg
Wyświetleń:	289
Rozmiar:	178,9 KB
ID:	54894
    stawy o zachodzie słońca

Nazwa:	za stawami Liw.jpg
Wyświetleń:	223
Rozmiar:	96,5 KB
ID:	54896

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Wyżej widać te dwie imponujące wieże za wodą a tu widać je z bliska.
    To kościół w Liwie - " Kościół halowy w stylu neogotyckim projektu Józefa Piusa Dziekońskiego wybudowany w latach 1905-09."
    Niestety tak jak pisałam wcześniej pora na fotografowanie była najmniej przyjazna, a że zmęczenie i uciekający czas oraz inne niezaliczone atrakcje nie pozwalały na wymyślenie sposobu alternatywnego wiec tak naprawdę żadne zdjęcie nie powinno ujrzeć światła dziennego. Tak tylko dla informacji i ogólnego rysu wstawiam ten kościół sfotografowany z krawężnika na środku rozwidlenia drogi

Nazwa:	Liw katedra 910-13_Panorama kolor.jpg
Wyświetleń:	199
Rozmiar:	105,4 KB
ID:	54924

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Stawy o zachodzie slonca podobaja mi sie
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO