Ostatnio edytowane przez jarmana ; 25.09.11 o 18:08
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Tych 250 nie musisz się ściśle trzymać - forum przyjmuje do 500 MB w wątku, jeśli się nie mylę, 250 - 300 MB wczytuje się bez zbędnej zwłoki. Jest lepiej. Popracuj trochę nad kolorem - w dzień robione zdjecie jest blade, trzeba poprawić ABW, albo nasycić, ale co ja Ci będę o kolorach opowiadać. Niewieście oczy widzą conajmniej 2x więcej kolorów od samczych oczu u ludzi.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
zdaje się, ze miałeś rację
---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post był o 20:45 ----------
dzięki za odwiedziny i opinię, a co do koloru to hmmmm...
myślałam, ze już znana jestem tu z tego że zwykle nie podoba mi się pokolorowane i nasycone foto.
Ja pracuję nad kolorem, najczęściej jednak te kolory tłumię i ich ujmuję bo moje oczy nie tolerują sztucznie malowanych i zbyt mocno wysyconych barw. Między innymi z tego powodu nie mogłam się kiedyś przekonać do nikona. jego kolory porażały moje oczy![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Jarmana, i jak Ci się widzi zestawienie dwóch b&w ?
zestawienie ok, tylko nie wiem co lepsze![]()
nie mogę się zdecydować, która wersja podoba mi się bardziej, każda ma coś i każdej czegoś brakuje, moja delikatniejsza ale traci trochę szczegółów, Twoja bardziej agresywna i ma szczegółów zachowanych więcej, ale.... ale ja mam tak ze wszystkim, w każdym zdjęciu zwykle podoba mi się coś, a cały problem, ze nie idzie połączyć wszystkiego w jedna całość![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatni rzut oka na miejscowość Liw a właściwie na jego jedną ulicę...
To co mi rzuciło się w oczy to fakt, że tam czas się na chwilę zatrzymał, albo przynajmniej nie pędzi w tak szalonym tempie.
Codzienność jest jakby spokojniejsza i ludzie spokojniej przemierzają ulice, na których oprócz chyba jednego samochodu (nie licząc mojego) i paru ciągników ze słomą to praktycznie nic nie jeździło....
Zabudowa w dużej mierze jest jeszcze drewniana,
choć te drewniane stare chatki, zaczynają być zasłaniane nowo budowanymi domami z cegły czy innych materiałów
Czasami tylko, jak się dobrze przypatrzeć to przez płot widać za nowo wymurowanym domem, stojący na podwórku stary, drewniany domek, wyglądający zza murowanego jednym małym okienkiem![]()
![]()
Dwojeczke oraz czworeczke wybralem sobie![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO