Dałem co prawda mordkę na koniec, ale obawiam się, że może coś jest na rzeczy i (przynajmniej na razie) trochę odpuścili. Nie mam pojęcia, jak wygląda sprzedaż droższych Samsungów w Polsce w stosunku do innych producentów, ale ta marka wśród "zwykłych" nabywców raczej nie cieszy się uznaniem. Jakiś czas temu kupowałem EX1. Co prawda kompakt, ale już z tych droższych. Jak go oglądałem, pojawił się jakiś facet i zgrywając znawcę, postanowił mi doradzić, mówiąc, że on jakby już coś kupował, to by wolał dać dwa razy tyle i wziąć coś porządnej firmy (tu wskazał na któregoś NEXa), a nie "takie coś"![]()
Mam EX1 - całkiem, całkiem aparat. Co do XN200 to wydaje mi sie to troche dziwne bo chyba tylko w Polsce nie ma go w sprzedazy. Nie szukac daleko , w takich Czechach można go nabyc bez problemu za około 14.000 koron
Z lustrzankami GX10 / GX20 było podobnie. O ich istnieniu wiedzieli tylko wtajemniczeni. Wiec nie ma się co oburzać. Zresztą jest ebay, wszystko można szybko i bezboleśnie kupić. A jeśli ktoś mieszka na Dolnym Śląsku wystarczy, że poświęci kilka godzin jazdy i już jest za zachodnią /południową granicą, gdzie można pomacać i pooglądać.
Swoją drogą przymierzam się od jakiegoś czasu do NX200 + NX 30. Jeśli wszystko dobrze pójdzie i opchnę część posiadanego sprzętu, jeszcze w tym tygodniu powinienem zdać relacje z zabawy rzeczonym zestawem.
Przy okazji. W FJ mają przyjemny zestaw NX-10 w kicie plus 30/2.0 za 1 987 zł. Korpus trochę leciwy, ale biorąc pod uwagę cenę 30/2.8 kupujemy go z kitem za 1000 zł.
Słowo się rzekło. Opchnąłem limitedy i stałem się posiadaczem NX200+16+20+30. Bajka zestaw...![]()
Benek,
wrzuc jakies foteczki, chetnie zobacze jak stalki daja rade na tej matrycy, zoomy sa straszne, za to 85 i 60 miodzio
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.