Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 139

Wątek: Tablety Graficzne

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Lada chwila zamierzam zainwestować w tablet graficzny, ale już zupełnie nie wiem, który model byłby dla mnie najlepszy. Moje aktualne możliwości finansowe... gdzieś 400 zł. Dałabym radę wyłuskać więcej, ale problem polega na tym, że jestem nastolatką zajmującą się od niespełna trzech lat digital paintingiem (szczególnie praca z lineartami) - mysz już mnie irytuje, więc chętnie przerzuciłabym się na tablet.
    Już nic nie wiem: Wacom One lub Fun A6? Pentagram Titan? Kusi mnie Titan, z uwagi na większą powierzchnię pracy (jakże przydatną w rysowaniu)... rozmiar Wacoma nieco mnie zniechęca. Na DeviantArt rozmawiałam już z połprofesjonalnym rysownikiem, całkowicie zadowolonym z Titana... Droższy znaczy lepszy?

Proszę o pomoc... już zupełnie nie mam pojęcia, który model bardziej by mi odpowiadał.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    zazwyczaj znaczy lepszy, zwłaszcza jeśli chodzi o WACOM'a. Lepsze materiały, lepsze technologie (piórko bez baterii), większy komfort pracy. Ale nie mówię, że na Pentagramie się nie da, bo się da.
    Zrobione dzięki wykorzystaniu Pentagram OpenXXL (obecnie Titan):
    https://galeria.olympusclub.pl/album...2536/klony.jpg

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Hmm... zachęcające. Właśnie znalazłam Wacoma Fun A5 za 603 zł w sklepie internetowym, ale to raczej przekracza moje możliwości finansowe i cierpliwość moich rodziców Fun A6 nadałby się, owszem, ale do pixelartu - nie mój styl...
    Chyba jednak zostanę przy Pentagramie, jak sądzisz?

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Polecam Pentagram Titan A4, cena to około 480 zł.
    a nawet taniej:
    http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=10230

Jedyny minus tego tabletu to bardzo badziewna myszka, którą ja schowałem do szuflady i już jej nie wyjąłem.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 28.09.08 o 12:58

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję za radę !
    Słyszałam dużo pozytywnych opinii, jednak negatywnych też nie brakuje - źle wyważone piórko, baterie, niedokładność... ech, naprawdę nie wiem, na co się zdecydować. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Piórko jest źle wyważone, ponieważ baterię ma w górnej części co przeważa je, ale mozna się przyzwyczaić. Na początek to spokojnie ten tablet może być, a za jakiś czas uzbierasz na jakiś porządny WACOM.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Ja mam GENIUS G-Pen 450 i uważam że jest bardzo pozytywnym sprzętem.
    Pasuje mi bardziej niż Pentagram...
    ale mniej niż WACOM.

Kosztuje około 90 PLN
    i uważam , że na początek ot tak aby się przekonać do tabletów warto zainwestować.

do myszy nie ma co porównywać tego sprzętu bo jest do duuużo bardziej szczegółowej pracy i sprawdza się tam gdzie myszka nie da rady

Awatar l_uke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Polecam serdecznie Wacom Bamboo Fun A5. Korzystna cena, bardzo fajnie się na nim pracuje. Myślałem, że kupując dość tani model będzie mi czegoś brakowało, ale na szczęście się myliłem Jak dla mnie jest świetny!

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja bawię się WACOM BAMBOO http://www.tabletywacom.pl/products/bamboo/bamboo.htm. Prosty, niedrogi tablecik. Dobrze się sprawdza w Gimpie.

diabolique
    Gość

Jaka jest kultura pracy tabletem?

Chodzi mi po głowie zakup tabletu. Nie mam jednak pojęcia jaka jest filozofia i kultura pracy tym narzędziem dla kogoś, kto na codzień obrabia zdjęcia myszką.
    Proszę użytkowników tabletów (obecnych i byłych) o konstruktywne wypowiedzi.
    Nie chodzi mi przy tym o polecenie jakiegoś konkretnego modelu, ale opinie odnośnie sposobu pracy piórkiem przy podstawowej, globalnej edycji zdjęć (warto/nie warto).
    Dziękuję z góry.