Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: e-620 problem z przyciskami

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dublin, Irlandia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e-620 problem z przyciskami

Witam,
    Oglądałem dzisiaj olka e-620 na sprzedaż. Przebieg 4500, stan wizualny bardzo dobry, zdjęcia robi. Ma jednak jedną przypadłość: funkcje aparatu "poprzestawiały" się, tzn. przyciskiem WB można zmienić rodzaj AF, przyciskiem AF zmieniamy punkty AF, przycisk zmiany punktów AF zmienia pomiar światła itd. Czy wiecie, czym to może być spowodowane i jak to można naprawić, ewentualnie ile taka naprawa kosztuje? Sprzedawca twierdzi, że aparat nigdy nie upadł, a jedyny problem miał z wyświetlaczem, który został wymieniony w ramach gwarancji. Krótko po tym gwarancji wygasła i pojawił się problem z przyciskami. Dodam, że po kilkukrotnym włączeniu-wyłączeniu funkcje przycisków czasami wracają do pierwotnej postaci.

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Odp: e-620 problem z przyciskami

Cytat Zamieszczone przez sniega Zobacz posta
    Witam,
    Oglądałem dzisiaj olka e-620 na sprzedaż. Przebieg 4500, stan wizualny bardzo dobry, zdjęcia robi. Ma jednak jedną przypadłość: funkcje aparatu "poprzestawiały" się, tzn. przyciskiem WB można zmienić rodzaj AF, przyciskiem AF zmieniamy punkty AF, przycisk zmiany punktów AF zmienia pomiar światła itd. Czy wiecie, czym to może być spowodowane i jak to można naprawić, ewentualnie ile taka naprawa kosztuje? Sprzedawca twierdzi, że aparat nigdy nie upadł, a jedyny problem miał z wyświetlaczem, który został wymieniony w ramach gwarancji. Krótko po tym gwarancji wygasła i pojawił się problem z przyciskami. Dodam, że po kilkukrotnym włączeniu-wyłączeniu funkcje przycisków czasami wracają do pierwotnej postaci.
    Spróbuj zrobić reset aparatu do ustawień fabrycznych
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dublin, Irlandia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Próbowałem, nic nie pomaga niestety.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

To olej ten egzemplarz. Być może został zalany i guziki wariują.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

ZAdzwoń do serwisu spytaj za ile jest naprawa główna z wymianą płyty i sensorów - ktoś na forum pisał o takim remoncie po kilkukrotnym czy kilkunastokrotnym foceniu ma deszczu e-30-stką. Jak dostaniesz od sprzedawcy dobrą cenę i wyliczysz sobie, ze warto , to kupisz, jak nie to szukaj dalej.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dublin, Irlandia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dzięki za rady. Chyba sobie odpuszczę ten aparat.