E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nie napisał jakie body ma. Jeśli trzycyfrowe to pchanie się w 50-200 jest bez sensu, bo nie wykorzysta pełni jego potencjału. Fakt, szybki jest ale... Inne pytanie co chce uzyskać większy przybliżeniem niż 40-150? Do spootingu, ptaków, rajdy, a może dalekich obserwacji? W góry z 3-setką to katorga, choć zawsze tacham ją, ale stwierdzam że 150mm jest w zupełności wystarczające. Pytania, które oczekują odpowiedzi...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
e-620 , to trzy cyferki
z ZD 50-200 smiga , że aż miło
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Czytajcie ze zrozumieniem. Kolega nie pyta, co kupić, tylko co sprzedać. Ma dwa i obiektywy i zastanawia się, czy jednego z nich się nie pozbyć.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ja wolę 70-300, fakt że cięższy i czasem się gubi... ale naprawdę nieźle można 'zdejmować' ludzi na ulicach, 'kroić architekturę' no i idealny na motyli wazki i inne płochliwe paskudy... nie sprzedawaj 70-300. A 40-150 to chyba się nawet nie opłaca bo ile na tym zarobisz? to też dobre szkło... pozdrawiam.
Dziękuję Wam za Wasze odpowiedzi. Aktualnie moje body to E-510 i raczej w najbliższej przyszłości nie zapowiada się bym je zmienił. 50-200 na pewno jest rewelacyjny nie raz o nim czytałem, ale niestety po zakupie 14-54 w II no i 70-300 muszę dać nieco odpocząć kieszeni. fajnie, że poświęciliście trochę czasu aby pomóc mi podjąć decyzję. Mirku54 - ja do tej pory też tylko kitami fotografowałem, ale w Twoim przypadku, patrząc na Twoje zdjęcia, aż ciężko uwierzyć, że spod kitów takie arcydzieła wychodzą. Od paru dni z przyjemnością wracam do Twojej galerii.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Dla wszystkich, którzy pomagali mi podjąć prawidłową decyzję informacja. Jednak sprzedałem 40-150. Uznałem, że nie będę dublował ogniskowych. Z czasem okaże się czy był to dobry wybór. Oby 70-300 nie ustępował tylko jakością zdjęć 40-150..
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5