Zamieszczone przez Mysikrólik
Skromność jest typowa dla wielkich talentów, tylko miałkie osobowości sie nadymaja i udają, że są kimś innym, niż są naprawdę.
Pozdrówka
Zamieszczone przez Mysikrólik
Skromność jest typowa dla wielkich talentów, tylko miałkie osobowości sie nadymaja i udają, że są kimś innym, niż są naprawdę.
Pozdrówka
Zadam pewnie głupie pytanie ale musze zapytać: Co oznacza EVOLT na E 500 ? i dlaczego na jednych sa a na innych nie ma ?
Pozdr.
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
Amerykańskie -> EVolt.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
A czy przy zakupie sugerowac się tym ?
Różni się czymś?
Pozdr.
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
nazwą...Zamieszczone przez spogi
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Odświeżę trochę temat.
Celowo nie zakładam nowego wątku bo myślę, że nie warto.
Obecnie jestem posiadaczem ixusa 60 ale ze względu na to, że fotografia coraz bardziej mnie interesuje, a po około 2 latach użytkowania aparatu dostrzegam w nim coraz więcej wad i niedoskonałości, postanowiłem pójść krok dalej i kupić lustrzankę. Na początek, do nauki kunsztu i oswojenia się z innym podejściem do fotografii myślę o czymś z drugiej ręki w granicach 1000-1200 (body+kit). Z tego przedziału spodobały mi się E-500 lub Canon EOS-350. Coraz bardziej jednak skłaniam się do tego pierwszego. W związku z tym mam parę pytań:
- czy wybór jest dobry? A może powinienem go rozszerzyć o coś innego jeszcze?
- na co zwracać uwagę kupując używaną lustrzankę? O co pytać, a co sobie darować w rozmowie?
- jaki przebieg jest jeszcze przyzwoity dla takiego aparatu?
Na temat E-500 można się sporo naczytać jednak większość postów jest z przed roku. Nie widziałem też, aby ktoś ostatnio chciał jeszcze kupić ten aparat na forum, a wiadomo że różnica cenowa jaka była kiedyś- teraz może być mniejsza i przemawiać za innym aparatem.
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne wypowiedzi.
P.s. Dodam, że zwykle fotografuję krajobrazy (przy jakiś niedzielnych wycieczkach), oraz rodzina i mała bratanica też wchodzi w grę![]()
E-500 doobry aparat, teraz czegoś z kitem to widziałem za 1200zł na alledrogo jeszcze z gwarancją. Sprubuj łapac też okazje jaką są aukcje z całymi zestawami. A jesli jesteś gotów wydac więcej to bierz E-510 duble kit za ok 2400zł.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
E-500 + 14-45 to w tym przedziale cenowym chyba jednak najlepsze rozwiązanie i o ile jak dobrze poszukasz to pewnie znajdziesz inny korpus i może nawet będzie lepszy, ale moim zdaniem w tym przedziale nie znajdziesz tak dobrego (jak na kit) obiektywu. Między innymi to zadecydowało, że pół roku temu sam nabyłem ten aparat.
Niech sprzedający poda informacje serwisowe z aparatu, ale nie mam pojęcia jaka liczba zrobionych zdjęć to jeszcze dobrze, a jaka to już przegięcie. Ja po pół roku użytkowania mam nabite 7500 zdjęć - ale sporo fotografuje w pracy i sprzęt ciągle jest w użyciu.
:: pozdrawiam![]()
spróbuj też poszukać E-500 + 14-42.
Ogólnie E-500 jest moim zdaniem fajny. Co prawda nie ma stabilizacji no ale cóż za to trzeba dopłacić do E-510.
Dzieki za odpowiedzi.
A na co zwracać uwagę kupując taki aparat? rysy? wszystkie śrubki, jakie powinny być luzy na obiektywach? itp. Czego sie raczej wystrzegać w sprzęcie z drugiej ręki?
"Niech sprzedający poda informacje serwisowe z aparatu" - co to takiego? co tam znajdę?