Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: E500!!????

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Macro z e-500

Obrazek

Droga Aniu,
    Nie do wiary !!!
    W tak krótkim czasie, tak skromnym sprzętem aż takie talenty artystyczne udało Ci się rozwinąć ???
    Gratulacje !!!
    Pozdrówka
    Moby, a co to za talent? Idziesz na ogród, znajdujesz robala, robisz mu 30 zdjęć, z czego wychodzi Ci jedno , a reszta źle wysotrzona i rozmazana i już możesz się cieszyć

Skromność jest typowa dla wielkich talentów, tylko miałkie osobowości sie nadymaja i udają, że są kimś innym, niż są naprawdę.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar spogi
    Mieszka w
    Poniatowa / Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zadam pewnie głupie pytanie ale musze zapytać: Co oznacza EVOLT na E 500 ? i dlaczego na jednych sa a na innych nie ma ?
    Pozdr.
    www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Amerykańskie -> EVolt.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar spogi
    Mieszka w
    Poniatowa / Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A czy przy zakupie sugerowac się tym ?
    Różni się czymś?
    Pozdr.
    www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez spogi
    A czy przy zakupie sugerowac się tym ?
    Różni się czymś?
    Pozdr.
    nazwą...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Odświeżę trochę temat.
    Celowo nie zakładam nowego wątku bo myślę, że nie warto.
    Obecnie jestem posiadaczem ixusa 60 ale ze względu na to, że fotografia coraz bardziej mnie interesuje, a po około 2 latach użytkowania aparatu dostrzegam w nim coraz więcej wad i niedoskonałości, postanowiłem pójść krok dalej i kupić lustrzankę. Na początek, do nauki kunsztu i oswojenia się z innym podejściem do fotografii myślę o czymś z drugiej ręki w granicach 1000-1200 (body+kit). Z tego przedziału spodobały mi się E-500 lub Canon EOS-350. Coraz bardziej jednak skłaniam się do tego pierwszego. W związku z tym mam parę pytań:
    - czy wybór jest dobry? A może powinienem go rozszerzyć o coś innego jeszcze?
    - na co zwracać uwagę kupując używaną lustrzankę? O co pytać, a co sobie darować w rozmowie?
    - jaki przebieg jest jeszcze przyzwoity dla takiego aparatu?

Na temat E-500 można się sporo naczytać jednak większość postów jest z przed roku. Nie widziałem też, aby ktoś ostatnio chciał jeszcze kupić ten aparat na forum, a wiadomo że różnica cenowa jaka była kiedyś- teraz może być mniejsza i przemawiać za innym aparatem.
    Z góry dziękuję za wszelkie pomocne wypowiedzi.
    P.s. Dodam, że zwykle fotografuję krajobrazy (przy jakiś niedzielnych wycieczkach), oraz rodzina i mała bratanica też wchodzi w grę

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    E-500 doobry aparat, teraz czegoś z kitem to widziałem za 1200zł na alledrogo jeszcze z gwarancją. Sprubuj łapac też okazje jaką są aukcje z całymi zestawami. A jesli jesteś gotów wydac więcej to bierz E-510 duble kit za ok 2400zł.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar marun
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    E-500 + 14-45 to w tym przedziale cenowym chyba jednak najlepsze rozwiązanie i o ile jak dobrze poszukasz to pewnie znajdziesz inny korpus i może nawet będzie lepszy, ale moim zdaniem w tym przedziale nie znajdziesz tak dobrego (jak na kit) obiektywu. Między innymi to zadecydowało, że pół roku temu sam nabyłem ten aparat.
    Niech sprzedający poda informacje serwisowe z aparatu, ale nie mam pojęcia jaka liczba zrobionych zdjęć to jeszcze dobrze, a jaka to już przegięcie. Ja po pół roku użytkowania mam nabite 7500 zdjęć - ale sporo fotografuje w pracy i sprzęt ciągle jest w użyciu.

:: pozdrawiam

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    spróbuj też poszukać E-500 + 14-42.
    Ogólnie E-500 jest moim zdaniem fajny. Co prawda nie ma stabilizacji no ale cóż za to trzeba dopłacić do E-510.

Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki za odpowiedzi.
    A na co zwracać uwagę kupując taki aparat? rysy? wszystkie śrubki, jakie powinny być luzy na obiektywach? itp. Czego sie raczej wystrzegać w sprzęcie z drugiej ręki?

"Niech sprzedający poda informacje serwisowe z aparatu" - co to takiego? co tam znajdę?