Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: E500!!????

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja zawsze przed dokonaniem zakupu dzwonie do sklepu, w ktorym mam zamiar kupic sprzet i wypytuje sie czy posiadaja towar aktualnie na stanie. Nieduzy wysilek a jednak pozwala zyc ze swiadomoscia, ze niedlugo dostane w lapki sprzecik.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gofer111
    Tak sporawo, ale są to ceny w sklepach stacjonarnych nie internetowych, może i drożej, ale jesteś pewny co kupujesz możesz pomacać i wogóle, a tak w internetowym np. za 1719zł w sklepie trzecim od góry http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/69240 nie wiadomo czy ci przyślą to co trzeba, a jeśli nawet to może być uszkodzony i same kłopoty.
    Najtańszy E-330+kit za 2599zł na http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/78705
    Pozdrawiam
    Akurat tak się składa, że w trzecim od góry (RAM.net) kupowałem właśnie swojego E-500 i z czystym sumieniem mogę polecić sklep. Też miałem obawę, jako że był to mój pierwszy kontakt ze sklepem, ale wziąłem za pobraniem - raptem 10 zł drożej i wszystko odbyło się idealnie.
    Świetny kontakt, sprzedawcy się znają na rzeczy, odpowiedzieli na wszystkie pytania, a sprzęt... jakby przyszedł uszkodzony to spisuję przy kurierze i tyle.

RAM.net, Agito i morele.net polecam, bo już nie pierwszy zakup (oprócz RAM-u) i się nie zawiodłem w żadnym wypadku.

Poza tym w przypadku sklepów internetowych czy nawet zakupów na Allegro, często pomaga taka drobna rzecz jak kontakt telefoniczny. W wielu przypadkach można się dowiedzieć, jakie jest nastawienie do klienta, jaka jest fachowość itp.

| OlyJedi Awatar gofer111
    Mieszka w
    Trzebiatów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dobra, Mysikrólik, Elilama, raven66, rap1d, willow32, celebrity plus serdecznię dziękuję za słowa otuchy co do sklepów internetowych. Myślę , że w przyszłym tygodniu złoże zamówienie w Ram.net.pl
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof W.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Dobra, Mysikrólik, Elilama, raven66, rap1d, willow32, celebrity plus serdecznię dziękuję za słowa otuchy co do sklepów internetowych. Myślę , że w przyszłym tygodniu złoże zamówienie w Ram.net.pl
    Pozdrawiam
    Trzymam w takim razie kciuki za owocną transakcję
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pozdrawiam
    kupowałem w ram.net.pl lampę FL-36 i byłem bardzo zadowolony: świetny kontakt, bardzo szybka wysyłka, full profesional

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    W sumie masz rację rap1d za taka kaskę powinni wysłać to, co trzeba, sam chcem kupić sobie e-500+kit w Ram.net.pl za 1719zł, ale jakoś się boję, że mnie puszczą w kant. Mimo to, że istnieje te sprawdzanie paczki przy kurierze.
    Pozdrawiam
    Moze takie info Ci sie przyda, a i firma chyba dosyc solidna (niech wypowiedza sie Ci, co kupowali w niej)
    http://www.cyfrowe.pl/karta_produktu.php?idProdukt=2473
    Zycze dobrych decyzji i pozdrawiam
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Ja tam kupowalem. Swietna obsluga. Serio.
    Byl jeszcze taki myk, ze nie mieli zestawow z karta CF, wiec musialbym dokupowac. W zwiazku z tym dali mi znizke na karte. Niby to nieduzo, ale zawsze cos. Natomiast sprzet byl u mnie juz na drugi dzien po zlozeniu zamowienia, akurat mieli na magazynie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Re: E500!!????

Cytat Zamieszczone przez rafał73
    Witam! To mój pierwszy kontakt z Waszym Forum, w związku z tym witam Was wszystkich serdecznie, chciałbym uzyskać od użytkowników E500 informacje na temat tego modelu, zastanawiam się nad zakupem tego właśnie aparatu z obiektywem 14-45 oraz 40-150, zasadniczo foce plenery(spacery), jakieś makro, portret (dziecko) dużo w nocy, proszę o podpowiedź czy sprzęt ten się nadaje do moich zastosowań? (bardziej amatorskich), będę wdzięczny za każdą sugestię.
    Pozdrawiam

E500 był wart swojej ceny prawie rok temu, gdy go kupowałem.
    Teraz jest o ponad 1000 PLN tańszy, więc jeśli nie masz czasu, chęci i/albo pieniędzy aby czekać na E510 (ze stabilizacją), to kupuj i ciesz się wysoką jakością.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Popieram przedmówcę - też swojego E-500 double kit kupiłem przeszło rok temu i nadal jestem bardzo zadowolony. Straszono mnie szumami... hehe... tyle, że ja wcześniej miałem Panasonica FZ20 w porównaniu z nim dobrze obrobione ISO 800 z E500 gładkie jak dupcia niemowlęcia
    Kupiłem w Agito - internetowo płatność przelewem - sprzęcik był po dwóch dniach u mnie w domku. Tak więc nie demonizujmy internetowych zakupów
    Osobiście kupowałem już w ten sposób aparaty, wózek dla dziecka, sprzęt AGD: lodówkę, piekarnik, płytę, pralkę, okap... kabinę prysznicową, umywalkę, muszlę... deski podłogowe, drzwi z ościeżnicami i diabli wiedzą co jeszcze - wszystko taniej niż w tradycyjnych sklepach i nigdy nie miałem żadnych problemów. Należy tylko pamiętać o kilku zasadach: sprawdzić sklep przed zakupem, zadzwonić i uważać na nienaturalnie korzystne ceny to wszystko, a zyskać na prawdę można sporo
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dempsey
    Należy tylko pamiętać o kilku zasadach: sprawdzić sklep przed zakupem, zadzwonić i uważać na nienaturalnie korzystne ceny to wszystko, a zyskać na prawdę można sporo
    Nic dodać, nic ująć