jest test tego szkiełka u Wrotniaka:
http://wrotniak.com/photo/43/zd-070-300.html
ogólnie, chwali... choć wg niego to Sigma
jest test tego szkiełka u Wrotniaka:
http://wrotniak.com/photo/43/zd-070-300.html
ogólnie, chwali... choć wg niego to Sigma
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Czyli ogólnie nie należy się spodziewać za wiele za tę kasę...
/*...................*/
/* ...........................*/
Generalnie Wrotniak ocenił obiektyw bardzo dobrze, więc też nie rozumiem. Mnie też to szkiełko zresztą chodzi po głowie, tym bardziej że ceny spadają. Widziałem ostatnio w sklepach internetowych ceny od 1250 zł brutto.
Ja je szczerze polecam, mimo, że nie mam body ze stabilizacją.
Tutaj zamieszczałam kiedyś taki mały teścik jak sobie radzi z ostrością. Rozumiem, że może brakować światła, bo to jednak f/5.6, ale uważam, że do jakości zdjęć nie można się przyczepić.![]()
Mysikróliku na jaki punkt na "jeżyku" dokładnie ostrzyłaś i z jakiej odległości!?
Ciekawe, że na jeżyku widać drobne kłaczki (to na plus), ale faktura materiału trochę bez szczegółówChciałem zmienić 40-150 na tego 70-300 ale cały czas się waham...
RE: C'mon, zainstaluj sobie słownik!
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 7.05.08 o 10:57
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Nie wymagałbym od tego obiektywu jakości jaką daje 50-200... Dobry rekreacyjny zoom, szkoda tylko że prawie dwukrotnie droższy od analogicznej Sigmy...
tylko że analogicznej sigmy nie ma pod 4/3
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ale skoro to ta sama konstrukcja, i skoro Zukio dokleja do niej głównie znaczek a wycenia 2 razy drożej, to coś jest nie halo.
Rżnie klienta równo...
OK, nieco lepsza jakość wykonania może. Ale 2 razy drożej? Sigma przecież też na nim zarabia. Co takiego dołożyło Zuiko że tyle kosztuje (prócz znaczka)?
Mógł chociaż go trochę zmniejszyć (pod 4/3) albo rozjaśnić...
Pytanie z nieco innej beczki.
Czy będą inne Zuigmy czy Sigukio? Może 100-300 f/4? Albo odchudzoną, uszczelnioną, albo o 0,5EV jaśniejszą wersję 50-500?
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami