ja rozumiem cene 950zl (max) z USA
ale 1055+45+mozliwe clo-1rok gwarancji=lipa
na upartego za 1133zl w PL![]()
ja rozumiem cene 950zl (max) z USA
ale 1055+45+mozliwe clo-1rok gwarancji=lipa
na upartego za 1133zl w PL![]()
wszyscy coś dodają, to może i ja. wszystko na 300mm. Ja jestem zadowolony.
@ Darekw1967 - mam, ale wymieszane z fotkami z 14-54. Ponizej jest kilka przykładowych (z EXIF).
- Wiedeń
- Test ZD70-300
- Šermířský festival
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Witam!!
Już zdążyłem zrobić kilkadziesiąt fotek tym szkłem !! Hmmm,napiszę tak,mam mieszane odczucia.Wiem- Szkło jest tanie i długie więc nie można wymagać cudów,ale z moim E500 bez IS sprawdza się tylko na najbardziej otwartej przysłonie i przy dobrym światełku.Mam wrażenie,że mydełko lekkie wychodzi co widać też zresztą na fotach innych użytkowników :/
Do motylków też się nadaje no ale ostrość to już loteria a GO malutka jest koszmarnie.
AF przy moim E-500 kreci szkłem w tą i nazat ;( zanim wyostrzy to po ptaszku tylko poruszona gałązka zostaje :/
Reasumując współpraca 70-300 z E-500 nie układa się tak jak bym sobie życzyłZnacznie lepiej pracuje 40-150 3,5 tylko trochę krótki na ptaszki,choć i z 300 mm nie jest łatwo podejść
Mam nadzieję,że szkło ożyje z E-3 którego mam zamiar nabyć,jeśli nie to niestety będzie trzeba się rozstać i pomysleć o lepszym maskowaniu i Zuiko 50-200i może EC14 opcjonalnie
Pytanie do tych co testowali 70-300 z E-3 albo chociażby z E-510 z IS czy praca nabiera większego komfortu czy nadal AF nie jest demonem prędkości itd.
Pozdrawiam !! I sorki za przydługawy post,ale może komuś się przyda
Peter
Z E3 ożyje na bank, choć pamiętaj że to tylko szkło budżetowe i nigdy nie dorówna 50-200 na przykład. Z E3 da radę podejść ptaszka jeśli ci o to chodzi
/*...................*/
/* ...........................*/