Zamieszczone przez kasprzyk
Przy 300 mm i 7f to musi byc ostre. Spróbuj 70 mm i 4f. Wiem że to strach jak przed dentystą ale trzeba sie przełamać.
Zamieszczone przez kasprzyk
Przy 300 mm i 7f to musi byc ostre. Spróbuj 70 mm i 4f. Wiem że to strach jak przed dentystą ale trzeba sie przełamać.
Fajnie by było, gdyby ktoś z posiadaczy wstawił tutaj zdjęcia przy różnych ogniskowych i różnych przysłonach. Zatem uśmiecham się szeroko do tego grona![]()
mam konkretne pytanie
bo na ebay amerykanskim nie ma ofert na ten obiektyw, tzn jest jedna ale tylko usa
i 2 drogie
a chce go kupic tanio, zawsze kupuje w usa na ebay
czy ktos moze mi podac namiary na SPRAWDZONY sklep ktory wysle do polski ten obiektyw?
A jest sens?
przeciez u nas cena na to szkiełko jest zupełnie zadowalająca.
Ze stanów to sprowadź sobie 50-200
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ja sciagam z usa co sie da, bo zarabiam w dolarach ktore leca na pysk
ze 3-4 stowki bedzie taniej
Czy ktoś, kto ma to szkieło, zrobił nim jakieś zdjęcia
- ostre (nieporuszone)
- niezaszumione
- pełne kadry (albo prawie)
- najlepiej przyrodnicze (jakiś ptaszek byłby super)
- nie makro...
...na których da się ocenić bokeh. Wiem, że to nie jest najważniejsze, ale w momencie, w którym ogniskowe stają się długie wpływ sposobu odwzorowania nieostrości na końcowe zdjęcie zdecydowanie wzrasta. A kusi mnie ten obiektyw bardzo, chce się przekonać jak się poluje na czaple i inne ptactwo, które mam niedaleko od działki...![]()
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
Dokładnie do tych celów kupiłem ten obiektyw. Efekty jego pracy możesz zobaczyć w mojej 'wiosennej' galerii
Ja też bym bardzo prosił o jakieś zdjęcia. Ciągle ich jest bardzo mało. Już wiosna, pełno ptaszków i by się chciało coś takiego mieć, ale czy ten obiektyw jest wart zachodu. Przymierzam się wkrótce do zakupu ale mam wątpliwości, czy nie jest np za ciemny.