Dzięki za odpowiedź. Czy jest jakiś dowód zakupu (paragon) skoro nie było faktury? Czy gwarancja jest podbita?Zamieszczone przez pafcio
Dzięki za odpowiedź. Czy jest jakiś dowód zakupu (paragon) skoro nie było faktury? Czy gwarancja jest podbita?Zamieszczone przez pafcio
Jarek
o, dzieki, to już coś ! bardzo ladne foto
E330 sRGB 70mm f4 1/125 iso 160 Zdjęcie bez zadnych ingerencji, jedynie zmiejszyłem jego rozmiar. Odległośc ok 2m. Oświetlenie - jedna żarówka energooszczędna (ok60W) i włączony telewizor.
E3 + Kawasaki ZR7-S to juz przeszłość...
E-M5 + Honda CBF 1000, bo trzeba naprzód iść
sposób dystrybucji tego obiektywu to jakaś ogromna pomyłka!
Sam czekałem na niego 2 miesiące. Nie jestem przekonany do kupowania takiego sprzętu przez neta więc czekałem jak głupi.
Gdy dostałem obiektyw, od razu zwróciłem uwagę na to, że ten który trzymam w ręku wygląda inaczej niż ten prezentowany na zdjęciach w większości sklepów.
Zastanawiam się jaka może być tego przyczyna? Czy najpierw wyprodukowali jedną partię a później zmienili fabrykę i robią już trochę inne obiektywy?
Tutaj są zdjęcia dwóch wersji tego samego obiektywu:
http://www.partner.olympus.pl/pro/100/E-3/EZ-7030.jpg - strona OLYMPUSA
http://www.pbase.com/equipment/image/81270888 - jakaś inna strona, ja mam właśnie taką wersję...
...jestem sam, czy jest nas wielu?
Nie widzę różnicy.Zamieszczone przez robko
Ten Twój jest japoński?
roznice sa widoczne, z tyłu przy mocowaniu jest dluzszy tubus i z przodu - widac wiekszy skos obudowy, parametry te same, wiec chyba bez znaczenia dla samej optyki?
są podobne ale nie takie same, niewiem jak to wyjaśnić![]()
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Ja mam ten sam, co na stronie pbase. Made in Japan.
Pozdrawiam,
Paweł
Mój jest dokłdnie taki sam. Made in Japan. Dodatkowo ma zaje....tą naklejkę 140-600mm equiv.Zamieszczone przez pafcio
![]()
E3 + Kawasaki ZR7-S to juz przeszłość...
E-M5 + Honda CBF 1000, bo trzeba naprzód iść
Mój już nie ma - od razu się jej pozbyłemZamieszczone przez Avalon
![]()
Pozdrawiam,
Paweł