Panowie to raczej nie jest sigma![]()
Panowie to raczej nie jest sigma![]()
ale abberacja jest ;pZamieszczone przez Switch
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
za tysiaka to bym się nie spodziewał że w pewnych warunkach jej nie będzie...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Akurat aberracje to defekt którym przejmowałem się zawsze najmniej. Na odbitce i tak będzie widoczna na tyle mało, że moje oko nie będzie kłute :] Ale co kto woli. Niektórym może po nocach śnią się fioletowe obwódki i tych też rozumiem![]()
If abberacja= koszmarny sen
then look for software correction
.end
Piękne foty. Rzucają na kolana.
...był Olek jest A6000
pafcio wystarczy tej zabawy, to już 3 dzieńRzuć jakimś mięsem tutaj bo wszyscy są głodni
![]()
No tak... się troszkę nie odzywałem, ale miałem akutat urodziny i zaraz po moim ostatnim wpisie na forum zaczęli do mnie przybywać goście, więc wybaczcie, ale jedno hobby zostało zdominowane przez inne...Dziś wreszczie powoli dochodzę do siebie...
Mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Pogoda teraz w Warszawie nie sprzyja fotografowaniu, ale może opiszę swoje pierwsze organoleptyczne wrażenia.
Zapięty do E330 tworzy zestaw, który jeszcze da się nosić i nawet fotografować z ręki. Przy E510 już nie jest tak różowo - grip jest zbyt mały.
Pierścień zmiany ogniskowej jest duży i stawia przyjemny, nie za duży opór. Od 70 do 300mm mozna przejść jednym płynnym ruchem - to tylko obrót o około 90 stopni.
AF działa "w normie" nie powala szybkością, ale jest dużo szybciej niż np. Sigma 55-200. Porównywalnie do 40-150 zarówno z E330 jak i E510.
Na zdjęcia próbne postaram się zebrać siły za godzinkę lub dwie![]()
Pozdrawiam,
Paweł
Pogoda faktycznie nie sprzyja. Siłą rozpędu próbki z 70-300 wrzuciłem do "...spotkań..." https://forum.olympusclub.pl/topics5...,24.htm#145213
To takie szybkie sprawdzenie jak wyglądają drobne detale w rogach obrazu.
Pozdrawiam
Jack
Bardzo pozytywne wrażenia mam po obejrzeniu tych próbek
Za swoje pieniądze to szkiełko będzie zapewne przebojem Olympusa i silnym atutem przy wyborze systemu przez amatora.
Nie mogę się tylko na nie doczekac...