a sikorki?
i nie mówię tylko o bogatkach...![]()
a sikorki?
i nie mówię tylko o bogatkach...![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ptaki w zimę (przy założeniu że jest śnieg i mróz) na więcej pozwalają człowiekowi... Są po prostu bardziej głodne i często bliżej można do nich podejść. Efekty więc, niejednokrotnie mogą być lepsze właśnie w zimęZamieszczone przez pafcio
![]()
Myślałem, że jest większy![]()
Pozdrawiam
Jack
Ale od kiedy dostępny?????
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
tak sobie myślę Jack że mógłbyś coś napisać o tym słoiku... chłopaki już monitory zaślilili od czekania.
No właśnie, zwłaszcza że sigma 135-400mm już jest dostępna. Żeby było wiadomo co lepsze![]()
E-3, E-510
co do obrazu to byłbym spokojny o to szkło, patrząc na budżetowe Ziutki.
AF Sigmy w mojej opinii odczuwalnie wolniejszy od 40-150 ale różnice w zakresie też są. Jeśli 70-300 będzie szybkością dorównywał 40-150 to już teraz można ryzykować stwierdzenie że będzie lepszy. Pozostaje pytanie: czy 600mm będzie wystarczające czy potrzebuję 800mm???
![]()
![]()
![]()
Bo konwertera to bym nie zaryzykował podłączyć do f/ 5,6
Sebastian
ten ZD to może być zakamuflowana Sigma, bo jest model Sigmy o identycznych parametrach który nie wyszedł w wersji dla 4/3. ciekawe czy to tylko zbieżność, czy się dogadali...
lessie:
jedziesz na 300 a 800 mało? zawsze będzie za mało, takie życie.
tego nie wie nikt - ale nawet gdyby, to ciężko mi uwierzyć żeby Olek nie dodał czegoś od siebie i nie stuningował tej Sigmy a na ślepo walnął tylko swoje opakowanie...Zamieszczone przez KaarooL
Co jak co ale do szkieł Olka przyczepić się nie można a wątpię żeby chcieli strzelić sobie samobója...
Chociaż jak pomyślę o sepuku....![]()
Sebastian