Strona 14 z 87 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 867

Wątek: Zuiko Digital 70-300mm 1:4.0-5.6

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    obiektywy tele traktuję rekreacyjnie. dla mnie 40-150 czy 50-200 są po prostu za krótkie do grubszej zabawy. biorąc pod uwagę że do zabawy, to 50-200 jest dodatkowo za drogie.

z ciekawości, latem zakupiłem 40-150 w wersji jasnej i faktycznie początek zabawy zaczyna się tam, gdzie lufa ma swój koniec. obadałem, pocieszyłem się i po kwartale sprzedałem bez straty.

taki 70-300 będzie tani i dobry, idealny na dupeczki, skutery wodne, balony, kite surfing i wszystko inne co lata/pływa. wiosną sobie chyba takie cudo zakupię.

lessie:

szkoda monety na drogie zabawki jeśli to hobby. zarzuć 70-300 i sam potestuj. ile stracisz na sprzedaży? tyle ile przepijesz na dwóch imprezkach.

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    wiecie co?to głupie ale pomyślałem ostatnio jak zobaczyłem cenę tego cacka że to nie może być dobre jak jest takie tanie (70-300).
    35 macro jest tanie a świetne, zeby nie powiedzieć doskonałe.
    Stare 40-150 też bie jest drogie i też bardzo dobre.
    Dlaczego miałoby być gorzej?

Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    lessie:

szkoda monety na drogie zabawki jeśli to hobby. zarzuć 70-300 i sam potestuj. ile stracisz na sprzedaży? tyle ile przepijesz na dwóch imprezkach.
    Dokładnie, myślę podobnie.
    Kupię i potestuję.
    Jeśli nie będzie mi odpowiadać, to sprzedam.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Można i tak. A jaszcze lepiej, jeśli ktoś znajomy ma i pożyczy, sprawdzić czy ci pasuje takie szkło. Wówczas bez inwestycji można się przekonać.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dlatego wymyśliłem sobie 50-200 i EC-20. Co prawda wychodzi 100-400 ale 6,3 na końcu...
    No i ile z jakości obrazu skosi EC? Pytanie na które chyba nikt mi nie odpowie...
    bardzo dobre pytanie, i niestety chyba masz racje nikt na nie nie odpowie a szczegolnie w tym watku :P

Ja tez mysla o takim polaczeniu

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Ja także złożyłem zamówienie na to szkło, bo bardzo mi potrzeba czegoś długiego i w znośnej a nawet śmiesznej cenie. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, choć jakoś mało testowych fotek z tego szkła, ale niech tam, pożyjemy, zobaczymy.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    Dlatego wymyśliłem sobie 50-200 i EC-20. Co prawda wychodzi 100-400 ale 6,3 na końcu...
    No i ile z jakości obrazu skosi EC? Pytanie na które chyba nikt mi nie odpowie...
    bardzo dobre pytanie, i niestety chyba masz racje nikt na nie nie odpowie a szczegolnie w tym watku :P

Ja tez mysla o takim polaczeniu

pozdrawiam

Jeronimo,
    może by tak Radka poprosić o kilka sampli tego tandemu i wrzut na raw.fotosajta?
    W końcu to jak najbardziej E-systemowe połączenie i wyjaśni wiele kwestii. Może robić nawet tego kota, byle z EC-20 i 20-200.
    Ty jesteś stary wyjadacz - uderz z prośbą oficjalnymi drogami albo załóżmy błagalnego posta

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    Ja także złożyłem zamówienie na to szkło, bo bardzo mi potrzeba czegoś długiego i w znośnej a nawet śmiesznej cenie. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, choć jakoś mało testowych fotek z tego szkła, ale niech tam, pożyjemy, zobaczymy.
    No własnie, też mnie to dziwi.
    Testują te z gornej półki a o tym szkiełku cicho sza :/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ciekawe czy da się to obok siebie postawić: Sigmę 135-400 i tego Zuiko...?
    Nie da się. Żadnego nie mozna kupić

Aukcja, na którą tak liczyłem też została zamknięta przed czasem. Powód - szkiełko niedostępne. To jakaś choroba juz jest

może by tak Radka poprosić o kilka sampli tego tandemu i wrzut na raw.fotosajta?
    W końcu to jak najbardziej E-systemowe połączenie i wyjaśni wiele kwestii. Może robić nawet tego kota, byle z EC-20 i 20-200.
    Też się dołączam do tej prośby.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    U niemcow sie pytalem i najwczesniej w polowie grudnia.(70-300)