No i świetnie wyglądają te zdjęcia z rozmazanymi postaciami.![]()
No i świetnie wyglądają te zdjęcia z rozmazanymi postaciami.![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Już zrobiłem więcej zdjęć, niż przez cały zeszły rokI to bez nadużywania trybu seryjnego
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Faktycznie, być może jest z tym jak z ćwiczeniami fizycznymi, które łatwo 'wchodzą w krew' i poprawiają kondycję (w tym wypadku fotograficzną), a potem to już żadne tryby seryjne nie są potrzebne. Jedynie czas![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Dopiero sobota, ale jutro leniuchuję, więc podsumowanie tygodnia 12 już dzisiaj:
473
474
475
476
477
478
479
480
481
482
483
484
485
Dwa pierwsze mocno mi się podobają.![]()
Bramka z dziką różą - fajny klimat.
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Bardzo udane ćwiczenia, etiudy. Wyobrażam sobie, jak głowa fotografa intensywnie pracuje, gdy cos zdatnego zobaczy, podda błyskawicznej analizie, wydedukuje z przechowywanych w pamięci wzorców kadr (miałem kilka takich widoków, niektóre wypaliły) i natychmiast zbierze się do fotografowania. To jest sytuacja decydującego momentu.
TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 27.03.23 o 13:44
Dzięki za opinie
Ćwiczenie rzeczywiście uczy spostrzegawczości. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak przechwałki, ale zauważam mocną poprawę "skuteczności" w czasie tych fotograficznych spacerów. W okresach największego spadku mojej formy często zdarzało się, że wracałem z takiego spaceru z samymi gniotami. Nie żebym teraz nagle zaczął tworzyć dzieła sztuki, ale właściwie już nie zdarzają się sytuacje, żeby wrócił bez kilku zdjęć, których przynajmniej nie wstydzę się pokazać. Coś tam się w głowie przestawiło...![]()
Tydzień 13 pechowy nie był, ale miałem tylko 2 godziny na zdjęcia, więc tym razem skromniej:
486
487
488
489
490
491
492
493