Ja bym stawiał na olusia 70-300![]()
pisałam już, że niestety cena 70-300 jest jak na moje finanse za duża
co wybierzesz i co kupisz będziesz miała jeśli nie stać Cię na 70-300 zawsze możesz kupić 40-150 Ja mam i całkiem ładne fotki wychodzą![]()
Poszukaj głębiej - są na forum posty napisane przez userow korzystających z sigm i ZD. Znajdziesz opinie z pierwszej ręki. A do ciemniejszego zoomu zawsze możesz dokupić mała lampkę i parasolkę i nauczyć się podstaw strobingu.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Tia, pytanie czy będzie miała siłę udźwignąć lufę 300mm jak sto50siątka jest o połowę lżejsza. Na moje oko niech lepiej weźmie te krótkie tele, nawet to starsze i jaśniejsze, bo przecież zdjęcia robi dla swojej przyjemności. Opinie są na forum, tak jak radzi Apz![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
w sumie z tym pierwszym postem i tak przesadziłam, nie stać MNIE już to pisałam...
no tak głównie to dla przyjemności nic tak profesjonalnego głównie fotografuję psy swojejak już wcześniej pisałam mam tele ale manuala bardzo je lubią tylko jak psy zaczynają szaleństwo to nie daje rady uchwycić ich
taki przykład uchwycenie nie najgorszego podczas otrzepywania się:
http://imageshack.us/m/215/3203/dogo2g.jpg
i wałśnie tu się skłaniam ku temu starszemu i jaśniejszemu ew ta sigma, no i ta sigma taniej by wyszła wiem, że nie zawsze lepiej tańsze kupić no ale akurat cena jest tu ważna jak dla mnie nie mogę za bardzo zaszaleć