Ja miałem porównanie z E-P1 i chociaż stoperem nie mierzyłem to mogę przyznać, że w E-PL3 AF jest znacząco szybszy.
Powiem więcej - w moim odczuciu jest znacząco szybszy niż E-620.![]()
Ja miałem porównanie z E-P1 i chociaż stoperem nie mierzyłem to mogę przyznać, że w E-PL3 AF jest znacząco szybszy.
Powiem więcej - w moim odczuciu jest znacząco szybszy niż E-620.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
W niedziele na poznańskich warsztatach miałem kilka godzin E-PL3 z 9-18 i z kitem. Mam porównanie z E-PL2 i jakiegoś szoku nie doznałem jeżeli chodzi o af. Jest lepiej ale E-PL2 działa przyzwoicie w porównanie do E-P1. Wymieniać 2 na 3 nie będę chyba że za jakiś czas na E-P3 ale to już z zupełnie innych powodów.
Witam wszystkich user'ów tego forum. Jestem tutaj nowy a na codzień użytkownikiem innego systemu i od niedawna mam wielka chęć zakupić tego malucha. Mój priorytet to mały aparacik który wypluwa dobre jpg z puszki. Trochę fotek już oglądałem. Czy trafiłem pod dobry adres jeżeli chodzi o moje wymagania?
Wysłane z SGS-Tapatalk
Lubię sobie popstrykać.
E-PL3 jest mały i daje w miarę dobre jpegi, przynajmniej w porównaniu do konkurencji. Wygląda więc na to, że trafiłeś dobrze.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Właśnie wracam z częstochowskiego MM. Boże jedyny co oni mi tam za herezje opowiadali. Gość który hanluje sprzętem foto nie miał zielonego pojęcia o podstawowych założeniach poszczególnych systemów i ogólnie optyki. Dowiedziałem się np. że do PEN'a nie podłączę obiektywów z innych systemów bo matryca jest za mała i nie będzie nic pasować i takie tam inne. Boże ...
Miałem problemy ze znalezieniem wyostrzania, nasycenia, kontrastu w menu ale po chyba 30min wreszcie znalazłem w polskiej instrukcji po angielsku (sharpness). Dla tych co mieliby ten sam problem podaję nr str. w instr. obsługi - 46.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 16.11.11 o 14:03
Nie mam 3-ki, ale mam pod ręka test na optycznych:
8- Ostrość/kontrast/nasycenie/gradacja/filtr czarno-biały/odcień obrazu,
The question is: What is a Mahna Mahna?
Jest faktycznie ale ja mam wyłączony ten panel. Poza tym jeszcze nie za bardzo łapię się w menu olympusa szczególnie po ikonkach.
Wysłane z SGS-Tapatalk
Lubię sobie popstrykać.
To lepiej włącz ten panel, bo po ikonkach nigdy się nie połapiesz. To jest specjalnie tak zrobione, żeby początkujący użytkownik nic tam nie grzebał w ustawieniach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzięki. Faktycznie ten pełny panel jest lepszy ponieważ jest na nim wszystko co jest potrzebne do szczęścia.
Mam jeszcze pytanie czy nie polecilibyście jakiegoś ubranka dla tego malucha takiej wielkości żeby zmieścił się z jeszcze jednym bądź dwoma obiektywami?
Ostatnio edytowane przez ayu ; 17.11.11 o 09:52