Strona 92 z 93 PierwszyPierwszy ... 428290919293 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Zwiększenie skali po dołączeniu do 14-42 Raynoxa DCR-250 nie bedzie zbyt duże. Jeśli potzrebne są zdecydowanie większe skale rozważyłbym zakup silniejszego makrokonwertera Raynox MSN-202 (lub MSN-200 - one różnią sie tylko dołączanymi w komplecie adapterami ktore i tak do kitowego 14-42 nie będą potrzebne). Kiedyś testowałem dosć dokłądnie co potrafi taki zestaw - rezultaty podałem w wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...owaniach-makro
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Witam
    nie wiem czy to juz koniec mojego pena , przy uruchamianiu jest dziwny dzwiek i ikonka stabilizacji świeci na ekranie na pomarańczowo . chyba ze po zrobieniu ok. 16000 zdjęc to norma . spotkaliscie sie z taką usterka i czy ratuje mnie tylko serwis?
    pl3 + Panasonic 14-42 II

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    upss nie spotkałem się z takim zjawiskiem a aparat ma chyba z 30 tys. na liczniku (E-M5) . Masz jeszcze gwarancję?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    niestety juz po . może to znak do zmiany modelu ????
    pl3 + Panasonic 14-42 II

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    zważywszy że tzw. piątki są w dobrej cenie to czemu nie?

a na marginesie - da się wyłączyć stabilizację? ten błąd występuje zawsze? z serwisem zawsze warto się skontaktować, może naprawa nie będzie koszmarnie droga?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    I jak ten komunikat wpływa na zdjecia - widać, ze coś jest nie tak? Stabilizacja nie działa?
    W instrukcji nie ma opisu błedu?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    zważywszy że tzw. piątki są w dobrej cenie to czemu nie?

a na marginesie - da się wyłączyć stabilizację? ten błąd występuje zawsze? z serwisem zawsze warto się skontaktować, może naprawa nie będzie koszmarnie droga?
    zdjęcia robie normalnie, nawet dzisiaj byłem pod skocznia w Zakopanym i pare zdjęć wykonałem . co do wyłaczenia stabilizacji - wtedy również miga napis na pomarańczowo...
    pl3 + Panasonic 14-42 II

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    A ja mam małe pytanie. W tym systemie nie jestem mocny a poproszono mnie o pomoc i to jeszcze telefonicznie. A, że telefonicznie to nie mogłem pomacać i pozmieniać np. obiektywów. U znajomej w E-PL3 czasami wyświetla się komunikat "sprawdź obiektyw". To styki czy obiektyw? Tak jak zaznaczyłem nie mam możliwości fizycznie dotknąć się aparatu a znajoma ma tylko kita.
    OM-D10, G80, GM1 (+ dedykowana obudowa wodoszczelna), GF5
    Olympus: 12-40/2,8, 12/2,0, 45/1,8, 75/1,8, 30/3,5 makro, 14-42/3,5-5,6 pancake, 15/8 dekielek
    Panasonic:12-32/3,5-5,6, 12-60/3,5-5,6, Samyang 7,5/3,5.
    Ale w pracy dalej Canon

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    To nowa promocja Olympusa. Za kazdym razem, jak wypuszczaja nowy obiektyw, to wysylaja satelitarnie impuls do wszystkich aparatow m4/3 i sie wlasnie wyswietla taka reklama. Nalezy wtedy w try miga smigac do najblizszego sklepu nie dla idiotow i zapiac nowy model obiektywu - wtedy komunikat zniknie.
    A jakby ci przyszlo do glowy oszukac system, to pamietaj, ze wiekszosc aparatow ma GPS'a i cie skosnooki maly brat obserwuje dokladnie i moze popsuc firmware po gwarancji jednym impulsem fotogenicznym....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pawelfoto Zobacz posta
    A ja mam małe pytanie. W tym systemie nie jestem mocny a poproszono mnie o pomoc i to jeszcze telefonicznie. A, że telefonicznie to nie mogłem pomacać i pozmieniać np. obiektywów. U znajomej w E-PL3 czasami wyświetla się komunikat "sprawdź obiektyw". To styki czy obiektyw? Tak jak zaznaczyłem nie mam możliwości fizycznie dotknąć się aparatu a znajoma ma tylko kita.-
    Sprawdzić czy go otworzyła, lub sprawdzić czy poprawnie kontaktują styki.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro