Strona 51 z 93 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Odp: PEN Lite E-PL3

Jasand, znowu Cię ciągnie do mikro 4/3?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

Ruch w interesie musi być A tak na poważnie.Na razie to nie bo zima , ale w kwietniu , maju bedzie trzeba o czymś pomyśleć. Lustrzanki z klamotami nie chce mi sie już zabierać na kilkudniowe eskapady. Przy wyjazdach zbiorowych , gdzie stale jesteś w biegu chciałbym coś mniejszego niz lustrzanka ale z większym zoomem i koniecznie z dobrym wizjerem. Ten X10 jest cudowny ale nie do zdjęć "w biegu" no i ma zoom tylko x4.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ruch w interesie musi być A tak na poważnie.Na razie to nie bo zima , ale w kwietniu , maju bedzie trzeba o czymś pomyśleć. Lustrzanki z klamotami nie chce mi sie już zabierać na kilkudniowe eskapady. Przy wyjazdach zbiorowych , gdzie stale jesteś w biegu chciałbym coś mniejszego niz lustrzanka ale z większym zoomem i koniecznie z dobrym wizjerem. Ten X10 jest cudowny ale nie do zdjęć "w biegu" no i ma zoom tylko x4.
    Nie chce się koledze chodzić , tylko zoomować?
    A na poważnie rozdzielczości brakuje kompaktom w szerokich plenerach.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Jd
    Gość

No niechce na starośc , niechce. Jak jestes na wycieczce autokarowej to wiesz jak jest. A czasem trzeba szybko uchwycić ciekawe motywy i to często troche oddalone a na podejscie blizej niema czasu.

Moze jakis ultra zoom Olusia (ale z tych mniejszych) by sie nadał , ale wiele na temat tych aparatów jakos nie znalazłem na forum. Czy to jakies tabu ? Przewijaja sie tematy w dziale kompakty , ale dla mnie nic konkretnego sie nie doczytałem .
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 10.02.12 o 00:41

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Kilka słów o aparacie i obiektywie 14-150.
    Od poniedziałku zapowiadają opady, więc dzisiaj mała wycieczka w las. Temperatura na poziomie minus 18, pod koniec wędrówki ok. minus 12
    Aparat sprawował się świetnie, wizjer VF-3 również. Jak ktoś już pisał zauważyłem także opóźnienie na wyświetlaczu. Kapitalnie to wyglądało, jak przekręciłem szybko aparat z poziomu do pionu. Wystąpiły takie fajne smugi za elementami obrazu - w kształcie kołowym to było
    Teraz obiektyw. Prawie cały czas ok. Dopiero pod koniec dał znać o sobie mróz. Dwa razy dostałem komunikat: "sprawdź stan obiektywu". No i nie wyostrzył mi na dwu nisko kołujących myszakach.
    Ale zima, mówię Wam

to są wszystko ślady zwierzaków więcej w moim wątku będzie.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Witam,
    gdzie w E-PL3 ustawia się włączenie wyłączenie czyszczenia matrycy?. Czy jest to na stałe włączone. Sorry za pytanie, ale nie mam ze sobą w tej chwili instrukcji.

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez alvent Zobacz posta
    Witam,
    gdzie w E-PL3 ustawia się włączenie wyłączenie czyszczenia matrycy?. Czy jest to na stałe włączone. Sorry za pytanie, ale nie mam ze sobą w tej chwili instrukcji.
    Funkcja uruchamia się automatycznie w momencie włączenia aparatu, lub ręcznie razem z funkcja "mapowania pikseli"
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Dziękuję.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam. Kilka dni temu zakpuiłem PEN-a E-PL3. Aparat ten został przedstawiony w samych superlatywach. Na chwilę obecną miałem tylko czas aby porobić kilka fotek w pomieszczeniach. korzystając zarówno z automatu jak jak i SCN oraz bawiąc się ustawieniami manualnymi zdjęcia są nie ostre, "poruszone". Robiąć filmy aparat ciagle gubi ostrość. Wszystko to przy obiektywie kit-owym 14-42. Moje pytanie brzmi czy coś jest nie tak z aparatem, ten obiektyw jest do niczego czy moje amatorstwo jest totalnym amatorstwem??proszę o pomoc!

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

pokaż film.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog