Jasand, znowu Cię ciągnie do mikro 4/3?![]()
Jasand, znowu Cię ciągnie do mikro 4/3?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ruch w interesie musi byćA tak na poważnie.Na razie to nie bo zima , ale w kwietniu , maju bedzie trzeba o czymś pomyśleć. Lustrzanki z klamotami nie chce mi sie już zabierać na kilkudniowe eskapady. Przy wyjazdach zbiorowych , gdzie stale jesteś w biegu chciałbym coś mniejszego niz lustrzanka ale z większym zoomem i koniecznie z dobrym wizjerem. Ten X10 jest cudowny ale nie do zdjęć "w biegu" no i ma zoom tylko x4.
No niechce na starośc , niechce. Jak jestes na wycieczce autokarowej to wiesz jak jest. A czasem trzeba szybko uchwycić ciekawe motywy i to często troche oddalone a na podejscie blizej niema czasu.
Moze jakis ultra zoom Olusia (ale z tych mniejszych) by sie nadał , ale wiele na temat tych aparatów jakos nie znalazłem na forum. Czy to jakies tabu ? Przewijaja sie tematy w dziale kompakty , ale dla mnie nic konkretnego sie nie doczytałem .
Ostatnio edytowane przez Jd ; 10.02.12 o 00:41
Kilka słów o aparacie i obiektywie 14-150.
Od poniedziałku zapowiadają opady, więc dzisiaj mała wycieczka w las. Temperatura na poziomie minus 18, pod koniec wędrówki ok. minus 12
Aparat sprawował się świetnie, wizjer VF-3 również. Jak ktoś już pisał zauważyłem także opóźnienie na wyświetlaczu. Kapitalnie to wyglądało, jak przekręciłem szybko aparat z poziomu do pionu. Wystąpiły takie fajne smugi za elementami obrazu - w kształcie kołowym to było
Teraz obiektyw. Prawie cały czas ok. Dopiero pod koniec dał znać o sobie mróz. Dwa razy dostałem komunikat: "sprawdź stan obiektywu". No i nie wyostrzył mi na dwu nisko kołujących myszakach.
Ale zima, mówię Wam
to są wszystko ślady zwierzakówwięcej w moim wątku będzie.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam,
gdzie w E-PL3 ustawia się włączenie wyłączenie czyszczenia matrycy?. Czy jest to na stałe włączone. Sorry za pytanie, ale nie mam ze sobą w tej chwili instrukcji.
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
Dziękuję.
Witam. Kilka dni temu zakpuiłem PEN-a E-PL3. Aparat ten został przedstawiony w samych superlatywach. Na chwilę obecną miałem tylko czas aby porobić kilka fotek w pomieszczeniach. korzystając zarówno z automatu jak jak i SCN oraz bawiąc się ustawieniami manualnymi zdjęcia są nie ostre, "poruszone". Robiąć filmy aparat ciagle gubi ostrość. Wszystko to przy obiektywie kit-owym 14-42. Moje pytanie brzmi czy coś jest nie tak z aparatem, ten obiektyw jest do niczego czy moje amatorstwo jest totalnym amatorstwem??proszę o pomoc!
pokaż film.