Strona 22 z 93 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Odp: PEN Lite E-PL3

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Natomiast 14-150 to superzoom i do HD jest super, to raczej oczywiste. Zresztą, powtarzam się znowu, ponad setka górnych ujęć z tegoż: http://tapety.grejt.pl/
    Ptaszyska lecące na antenami przekoszerne.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

I jak Panowie. Ostateczny werdykt forum co do Body E Pl-3 i kitowego obiektywu?Ja wykonanie od 0-10, daje 8, Funkcje i rozmieszczenie przycisków, menu na 6. Kitowy obiektyw 4, jakość zdjęć 5. To tylko moje subiektywne oceny w stosunku do poprzedników.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To znaczy 1920x1080 pikseli. Nic więcej w zasadzie większość z nas nie potrzebuje i po zmniejszeniu do tych rozmiarów zdjęcia m. in. z 14-150 są OK.
    Przez parę lat to będzie wyraźna granica, ponieważ taki obecnie jest standard telewizorów i monitorów komputerowych, które chyba w 99% przypadków są medium docelowym zdjęć.
    Nie dotyczy to oczywiście sytuacji, kiedy chcemy oglądać fragment zdjęcia.
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Ptaszyska lecące na antenami przekoszerne.
    To bardzo rzadka sytuacja ''odwróconego światła'' na długim czasie - nie źródło światła się porusza tylko cień. Wymaga to niewielkiej dynamiki sceny, czyli właśnie jak tam - późnego wieczora.
    Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 6.09.11 o 19:11

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

I jak Panowie. Ostateczny werdykt forum co do Body E Pl-3 i kitowego obiektywu?
    Ja nie będę się bawił w żadne skale porównawcze - bo niby do czego miałbym porównywać, do mojej e-trójki, do Canona 1D mark IV, do xz-1 ?
    Ja napiszę tak:
    Od dwóch dni jestem na wakacjach w Chorwacji. Jako jedyny aparat wziąłem e-pl3 z kitem (którego zresztą nabyłem dzień przed wyjazdem ) plus kilka manualnych stałek z adapterami. I mimo, że cały czas jeszcze się go uczę ( i chwilę to jeszcze potrwa zapewne ) już jestem zachwycony, zauroczony ... zakochany
    Ten aparat jest dokładnie tym co było (mi ) obiecane i dokładnie tym czego po nim oczekiwałem ))
    Oczywiście fajnie by było się gdyby miał kilka przycisków więcej, gdyby kit był mniej plastikowy (jak pojawi się w micro odpowiednik 12-60 lub 14-54 biorę w ciemno ), gdyby był wizjer - ale w końcu to jest budżetowa linia "lite" więc nie wymagajmy wszystkiego.
    A poza tym sam bajka. Metalowy solidny czarny korpusik (z moim nikkorem 50 1:1.2 wygląda po prosu magicznie ), dobry wyświetlacz (uchylany !), fajna lampka do doświetlania, menu do którego daje się przywyknąć, tradycyjnie doskonały olympusowy silnik do jpgów i ... (tu sam jestem zaskoczony ) frajda jaką dają filtry artystyczne (w moim przypadku głównie ziarnisty film )
    pozdrawiam
    Paweł

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale ED to ztcw to ci tylko CA zlikwiduje. Jeśli jest jak mówicie (lewa nieostra prawa ostra) to serwis i/lub wymiana. Koniec tematu.
    Ja jeszcze raz napiszę: 14-42 to zakres dziwny, do wszystko i do niczego. Lepiej imho odrazu pyknąć 14-150 i skupić się na stałkach.
    Moim skromnym zdaniem patrząc na fotki, coś jest nie tak z obiektywem...Zostaje wysyłka do serwisu.

---------- Post dodany o 16:21 ---------- Poprzedni post był o 16:16 ----------

Cytat Zamieszczone przez thorgal Zobacz posta
    na slrgear pokazali test "starego" i II. (czy II i IIR to to samo cz jednak nie?)
    i co ciekawe ostrość lepiej wypada na II
    m.zuiko 14-42
    http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1275/cat/15
    m.zuiko 14-42 II
    http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1400/cat/15

z opisu na stronach olka wynika, że konstrukcja II i IIR jest ta sama: 8 soczewek 7 grup
    Dokładnie, II i IIR to ta sama konstrukcja technicznie, została odświeżona tylko obudowa.
    Dokładnie, II /alias IIR/ wypadła dużo lepiej w tym teście niż wersja I
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Festin,

ja również nie mam zamiaru bawić się w porównania.
    Kolega pokazał zdjęcia ze swojego egzemplarza bo był zaniepokojony. Moim zdaniem słusznie, bo zdjęcia wyglądają jak z telefonu (ok, nie aż tak).
    Biorąc pod uwagę sample z netu i powszechne zadowolenie użytkowników -osobiście się do nich zaliczam- poprzednich modeli (zarówno szkła jak i body), te zdjęcia pokazują, że albo kolega ma problem z "dobrym" ustawieniem puszki, albo szkiełko -ten konkretny egzemplarz- jest trafne.

Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Hejka!
    w mojej propozycji oceny Olka, chodziło mi tylko o Wasze odczucia i oceny. Tak jak wspominałem - z forum- uzyskałem podpowiedzi i odpowiedzi na niektóre kwestie związane z aparatem. Wiele spostrzeżeń i uwag było wielce pomocnych przy szukaniu co nie tak - ustawiłem błędnie lub wydawało mi się,że powinny wpłynąć na + aparatu. W tej sytuacji moja ocena jest subiektywna, a pomimo takich not- jakie wystawiłem- jestem zadowolony z jego posiadania

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

test
    Is the Olympus E-PL3 a girly camera?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań