Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 91

Wątek: Republika Czadu moim okiem

| OlyJedi Awatar Barbra
    Mieszka w
    Chocznia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No tak, czyli to nie takie hop-siup... Podziwiam!!!!!!! Osobie cywilnej raczej byłoby trudno wyjechać na taką misję?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Barbra Zobacz posta
    No tak, czyli to nie takie hop-siup... Podziwiam!!!!!!! Osobie cywilnej raczej byłoby trudno wyjechać na taką misję?
    Czemu ? Jeżdżą i cywile, lekarze, ratownicy medyczni, stomatolodzy, tłumacze, elektrycy spawacze na pewno jeszcze wiele innych zawodów.

Awatar Marx07
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdjęci świetne. Obróbka idealna. Gratuluję zdjęć.

Marylka powiedz czy cywil ma szanse dostać się na taką misję. Cywil, który nie jest medykiem albo nie ma technicznego zawodu?
    Czy dla takich ludzi pozostają raczej jakieś fundacje i organizacje humanitarne?

Fajnie by było żebyś opisała swoje wrażenia odrobinę szerzej. Bardzo jestem tego ciekaw.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marx07 Zobacz posta
    Zdjęci świetne. Obróbka idealna. Gratuluję zdjęć.

Marylka powiedz czy cywil ma szanse dostać się na taką misję. Cywil, który nie jest medykiem albo nie ma technicznego zawodu?
    Czy dla takich ludzi pozostają raczej jakieś fundacje i organizacje humanitarne?

Fajnie by było żebyś opisała swoje wrażenia odrobinę szerzej. Bardzo jestem tego ciekaw.

Pozdrawiam
    Cywilowi bez żadnych uprawnień będzie raczej ciężko dostać się na taką misję. Może jako wolontariusz gdzieś przy jakiejś fundacji. Jeżeli bardzo chcesz to może tu zajrzyj : http://www.unhcr-centraleurope.org/p...e/kontakt.html

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kolejne dwie fotki dzieci z Annabak. Pomimo że kilka razy zaglądając w to miejsce pod drzewami tylko jeden raz widziałam te dzieci. Niesamowite było to jakie one były grzeczne. Przez cały dzień opiekowali się na wzajem. Z początku były bardzo przestraszone i nie ufne, ale po kilkunastu minutach zaufały nam. Mimo tego, chłopak który daje butelkę z wodą dziewczynce cały czas obserwował nas. Potem byliśmy już wśród nich razem siedzieliśmy w piachu, bawiliśmy się Dziewczynka ta z prawej bardzo była wesoła
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	17.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	432,1 KB
ID:	51931   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	18.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	514,4 KB
ID:	51932   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	19.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	618,3 KB
ID:	51933  

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marx07 Zobacz posta

Pozdrawiam
    Wrażeń mnóstwo. Począwszy od pierwszego dnia na płycie lotniska w N'Dżamenie stolicy Czadu. Stojąc na płycie lotniska najpierw myślałam że jest tak gorąco o silników samolotu i od asfaltu, ale po kilkunastu minutach było wiadomo już że nie. Ktoś z powracających żołnierzy do Polski przywitał się ze mną i powiedział '' Witaj w Piekle '' O cho - pomyślałam sobie będzie ciekawie. I już po chwili się przekonałam, mieliśmy do przejścia do bazy około 1,2 km. Było 54 st Celsjusza i miałam na sobie plecak ważący ok 40kg, plecak mały 25 litrowy, torba z aparatem, obiektywami i innymi akcesoriami ok 5 kg, torba z laptopem ok 5 kg i w ręku niosłam zapakowany po brzegi worek transportowy z szelkami o pojemności 40l. Myślałam że umrę i to nie było śmieszne. c.d.n

| OlyJedi Awatar Quentin35
    Mieszka w
    Żagań
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Piękne zdjęcia, choć jak to już zostało napisane, w tle ludzki dramat.
    Myślę, że niektórym przydałaby się taka "wycieczka" by inaczej spojrzeli na swoje życie.

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Quentin35 Zobacz posta
    Piękne zdjęcia, choć jak to już zostało napisane, w tle ludzki dramat.
    Myślę, że niektórym przydałaby się taka "wycieczka" by inaczej spojrzeli na swoje życie.
    Niestety ale pięknych zdjęć nie mam, i zgadzam się z tym że przydała by się taka wycieczka niektórym.

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wyluzowany żołnierz wśród dzieci - rewelacja, naprawdę cenne.

My pomagamy trochę dzieciakom z Kenii, ale tam gdzie jesteś to chyba jest jeszcze gorzej.
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Znow piekne fotki
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO