OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Fajne oba
Ta pstrzoła wygląda na taką, co spija tylko świeży, niesfermentowany nektar![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Miśki Koala też jedzą świeże liście Eukaliptusa a przez całe życie mają fazę![]()
Kurde.Moze usun ten zolty zafarb.Zolty memla bardzo.Oczywiscie jesli wystepuje jako "dzika farba".
Mozna jeszcze podostrzyc,ale juz mi sie nie chcialo.
Moze tak usun,czy za mocno??Załącznik 69377
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja dodałem trochę żółtego żeby ocieplić wizerunek, ale Twoje ciekawsze. Po wywołaniu ostrzę bardzo małym promieniem (0,3), potem w większości przypadków krawędzie (na warstwach), albo filtr z różnym mieszaniem, albo co tam mi jeszcze do głowy przyjdzie i pasuje do koncepcji. Po zmniejszeniu powtórnie mały promień (do 0,5). Przy tej ostatniej operacji boję się żeby nie przegiąć![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Widzisz.Zoltego dodac to oznacza,ze bedzie jego dominata na zdjeciu.Wejdzie w biale,zielone zolte i czarne(akurat w tym przykladzie).Po naszemu mowiac zdjecie bedzie z zoltym zafarbem.I nie oznacza to,ze bedzie cieplejsze.Moge "ocieplic"pomaranczowym,czerwonym,sepia,ale nadal to bedzie zdjecie z zafarbem takim jakiego dodam koloru.Zolty dodany a ocieplenie to nie to samo.Cieple zdjecie jest inne ,tak jak inne jest o zlotej godzinie czy godzinie "nocnej"
Ciepla fota ma cieple tony,ale nie we wszystkich kolorach.Podobno nie wszyscy to dostrzegaja.
Co do ostrzenia to wskazuj przy ostrzeniu te krawedzie,ktore chcesz pokazac ostre a rozmyj te na ktorych Ci nie zalezy.Tak,ostrzenie to rowniez rozmywanie krawedzi,to jedna z kilku operacji skladajacych sie na ten rodzaj ostrzenia.Faktem jest,ze metod ostrzenia jest bardzo wiele,wiele mozna stosowac w roznych programach.Cos mi sie wydaje,ze Ps teraz cwierka a Gimp w odstawce chyba.Zeby nie przegiac to ogladaj w tej wielkosci w jakiej chcesz pokazac.Na krawedziach ma nie byc "hallo efektu" a na skosach schodow.Do druku lepiej niedoostrzyc jak przesadzic.
Sabora trza atakowac niech tutki o ostrzeniach robi a nie o rozmywaniach.Rozmyc jest prosto,wystarczy jak sie ostrosci nie ustawi.Ale On pewnie w mala GO wdepnal.Wyostrzyc to juz inna polka.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jeszcze jeden nadużywający lotnik z wczorajszej wycieczki: