Jak dla mnie zdjęcie tej kamieniczki bardzo fajne tylko chyba z ostrością kiepsko albo mi o tej porze oczy już szaleją. Kadr bardzo interesujący- taki tajemniczy. A co do dorabiania nieba to też jestem zwolenniczką raczej delikatnego poprawiania natury, ale nie tworzenia od nowa.
Dzieki że tu jesteś, niebo to pierwsz wprawka w PS a do kamieniczki kiedyś jeszcze wrócę, jest niedaleko.
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Ja się tylko tak zastanawiam, czy nie za mocno te detale są wyciągane? Tadzik1231 w sumie to tylko Ty wiesz jak tam było ale pewnie czas zrobił swoje i już trudno to odtworzyć. Zdjęcie na pewno jest teraz wyraziste ale ja mam obawę, że jednak w rzeczywistości mogło być bardziej wyblakłe.
Mirek54 - bardzo mi się podoba zdjęcie z lasu - takie bajkowe, tak sobie ogladałem i zastanawiałem się, kiedy pojawi się dziewczynka z koszykiem udająca się do swojej babci![]()
Drzwi stanowiły spory kontrast w stosunku do nijakiej ściany i dlatego je wypatrzyłem i to chciałem pokazać. Na pewno można to zrobić lepiej/inaczej, ale na ten temat muszą się wypowiedzieć mądrzejsi niż ja.
Tadzik, fajnie to wyszlo. drzwi wygladaja jak "malowane"No i moze z tego byc kolejny cykl polaczony z cyklem "okiennym".
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
MZ, trochę mało światła, chyba akurat chmura naszła
Przydało by się trochę bocznego światła, które podkreśliłoby chropowatość ściany.
Wydaje mi się, że ostrości nie ma![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Oglądam na dużym monitorze i sam już teraz nie wiem czy jest ostre: ISO 100, F 3,1, czas 1/30 s, ogniskowa 17 mm, stabilizacja włączona. Poniżej dla odmiany robale:
110. We dwa raźniej ( z wrażenia zapomniałem ponumerować poprzednie zdjęcie).
PS Wrzucać duże, czy miniaturki ?
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 18.08.12 o 11:34
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|