cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bo zara wyjde z siebie i se stane na boku. Pisałem już że mam plastik w oku ale on mi nie pomaga stwierdzić że jest za dużo fioletu w czerni/szarościach/bileli. Jak se pipetkuję to mam cyferki, jak próbuję wyrównać żeby te cyferki takie same w szarym dla naprzykładu były to wychodzi kaszanka. Coś może w stylu - "a to kuń i jaki jest każdy widzi" czyli tak po chłopsku.
PS Zarejstrowałem 620 i wszytkie duże szkła na "Moim Olympusie" - może w ryj nie dadzą?
Ostatnio edytowane przez tadzik1231 ; 11.09.13 o 22:53
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Tobie to tylko seks w glowie
Pierwsza sprawa to jakiego koloru ten plastik....w oku
Druga sprawa to nie pipetkuj tylko dobieraj.
Trzecia sprawa to praca nad jednym kolorem jest bardzo trudna kiedy jego wplyw jest na wszystkie barwy w zdjeciu.
Np: Dodajac zielonego dodajesz rowniez zoltego i niebieskiego.Jesli to robisz w roznych proporcjach to ten zielony nie zawsze jest tak samo zielony.
Nie mozna wytlumaczyc tego jednym postem.
Jesli twierdzisz ,ze plastik w oku Cie daltonizuje to moze zacznij korzystac z pluginow.Sa takie ,dzialaja bardzo dobrze.
Tu w linku masz taki bardzo prosty,instalnij,pocwicz.Patrz na kolo barw jak se bedziesz suwakowac.
Tak po prawdzie to na tej stronce o kolorze jest duzo ciekawych rzeczy-jest tez wersja polska.
Wyszukalem abys nie musial szukac.Klikaj http://shop.colourconfidence.com/de/...7/1/pictocolor
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 11.09.13 o 23:19
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Uff - dzięki wszystkim i żeby przegnać przyciężkawą atmosferę, kolejny przerywnik. Można w nim grzebać do woli. Mirek, mam wymienioną soczewkę w jednym oku ale to japońska Hoya, jest lepsza od naturalnej i dzięki niej widzę przez ściany ( i nie tylko -kolejny żart).
252. Pucu, pucu, hlastu, hlastu nie mam łapek jedenastu
![]()
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Brakuje mi od jakiegoś czasu w Twoich zdjęciach... wyrazistości. Trudno mi to opisać. Te ostatnie makra (fajne technicznie) czy architektura (może poza #225) nie mają tego czegoś, co wyróżniało Twoje zdjęcia wcześniej. Miałeś dar pokazywania detalu, konkretu (zwłaszcza w architekturze). Ostatnio mam wrażenie, że ten konkret gdzieś się ulatnia. A wraz z nim - rozpoznawalność.