Cieszę się że zajrzeliście, rozumiem iż za jakiś czas jak będę chciał podłubać w nosie albo puścić bąka to koniecznie wcześniej telefon do prawnika czy ktoś nie pozwie mnie o utracone korzyści. Gorąca kawa w Mc'Donald to teraz mały pikuś
Panorama przedstawia Gomerę widzianą z Teneryfy. Wiem, wiem - wyspy Kanaryjskie, mekka turystów z całej Europy, komercja, hotelowce i tłumy ludzi. Jest to prawda, ale tylko częściowo. Ja po piętnastu minutach leżenia przy basenie zaczynam się potwornie nudzić i dlatego mniej więcej od dziesięciu lat wszystkie swoje wyprawy organizujemy sami i nawet w tłocznych i oklepanych miejscach staramy się być tam gdzie mało kto zagląda. Tym razem było podobnie. Zaczęliśmy na Teneryfie (ze względu na połączeni lotnicze) i następnego dnia rano lot lokalnymi liniami na Gomerę:
Na Gomerze żeyje około 80 000 ludzi i z tego co wyczytałem są tylko trzy hotele dla turystów. Oczywiście na wybrzeżu od strony Afryki pogoda z reguły jest wyśmienita,
...jednakże wystarczy wdrapać się na górę żeby podziwiać gąszcz lasów laurowo-wrzosowych, temperatura spada do 11 stopni, robi się chmurnie, deszczowo,
59. 60. Park narodowy ( wysokość nad poziomem morza - 1200 m)
... czasami tylko jak wiatr przegoni chmury można dostrzec błękitne niebo: