Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Kabura noszona na klacie

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja od stycznia zaopatrzyłem się w coś takiego: http://www.naneubags.com/products-by...s/adventure/k5 Nie jest rozwiązanie dla kogoś kto nie lubi dźwigać sporych ciężarów. sam plecak waży już 6 kg. Zwykły plecak fotograficzny u mnie się nie sprawdził. Bo wiadomo że w góry zabrać trzeba nie tylko sprzęt foto ale mnóstwo niepotrzebnych rzeczy np. woda, kurtka, spodnie itd. Do typowego plecaka foto jest to raczej niemożliwe. Rozwiązanie K5 umożliwia mi korzystanie z dobrodziejstw turystycznego plecaka oraz chroni mój aparat z zestawem szkiełek. Dodatkowo umożliwia zamontowanie sporego statywu... "sakiewka" która jest integralną częścią plecaka montowana może być na klacie. Początkowo to rozwiązanie było dla mnie niewygodne, ale po czasie się wszystko dopasowało.

Awatar PiotrM
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak jak piszę grizz, najlepiej się wędruje z aparatem na szyi.

Tylko aby się nie odbijał od naszego brzucha trzeba skrócić pasek, ja zrobiłem tak jak na załączonym szkicu.

Jest tylko jedno ale, nic nie chroni naszego aparatu przed uszkodzeniami mechanicznymi, no i pasek czasem poddusza
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PM196792o1.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	333,2 KB
ID:	51438  

Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PiotrM Zobacz posta
    Tak jak piszę grizz, najlepiej się wędruje z aparatem na szyi.

Tylko aby się nie odbijał od naszego brzucha trzeba skrócić pasek, ja zrobiłem tak jak na załączonym szkicu.

Jest tylko jedno ale, nic nie chroni naszego aparatu przed uszkodzeniami mechanicznymi, no i pasek czasem poddusza

nie obraź się, ale wygląda to jak średniowieczna maszyna tortur...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    MSZ powinienes pomysleć o sztywnym zaczepieniu aparatu do szelki plecaka. Na wysokości klatki piersiowej. Karabińczykiem jakoś przyczepić w okolicy paska napierśnego, ewentualnie biodrowego. To wg mnie jedyne rozsądne rozwiązanie przy plecaku trzydziestokilogramowym

Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chimol Zobacz posta
    MSZ powinienes pomysleć o sztywnym zaczepieniu aparatu do szelki plecaka. Na wysokości klatki piersiowej. Karabińczykiem jakoś przyczepić w okolicy paska napierśnego, ewentualnie biodrowego. To wg mnie jedyne rozsądne rozwiązanie przy plecaku trzydziestokilogramowym
    Jak już wspomniałem wcześniej, pół roku temu rozgryzałem ten sam temat i możecie mi zaufać, nie ma nic lepszego aktualnie na rynku co połączy zalety dużego plecaka turystycznego i fotograficznego z kaburą piersiową (no może bardziej brzuszną) http://www.naneubags.com/products-by...s/adventure/k5 a tutaj sklep gdzie kupowałem http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...K5-Czarny.html

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Pomyśl czy nie mógłbyś podpiąć kabury do szelek plecaka. Większość plecaków ma półkola na szelkach.
    Nosze tak jak pisze kolega.
    Do szelek plecaka- posiada kolka podpinam na karabinkach z dwoma smyczami, takie od malej psiej smyczy ( ze sklepu zoo) torbe Nova 4 Lowepro( mozna- lepiej mniejsza ale mam taka troszke za duza) i chodze, otwieram torbe na piersi i foce, wkladam do torby i ide dalej bez zdejmowania tobolkow.
    Wady- troche nie widze po czym chodze i w trudnym terenie moze to byc niebezpieczne. Ale w Bieszczady czy lasy jest w sam raz.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    a jakiś gustowny staniczek blisko ciała można by wtedy wielkość miseczki dobrać do wielkości obiektywu czy puszki z gripem lub bez idąc dalej koronkowy na wieczór push up do tele no i druga miseczka wolną na akcesoria

wyklikane na mobilku
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    a tak poważnie widzialem kiedyś na alledrogo szelki, które miały otwór na obiektyw i dociskaly "dyndajacy" aparat do klaty bo jak to było na forum klatka to na ptaki kosztowało to grosze nic nie ważyło bo z materiału typu stretch

wyklikane z mobilka
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    a kiedyś coś podobnego robiło chyba LowePro?

wyklikane z mobilka
    Ostatnio edytowane przez micky ; 20.07.11 o 10:26 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Odp: Kabura noszona na klacie

nie wiem na ile jeszcze aktualny temat ale u "czerwonych" jest o budżetowym systemie noszenie aparatu z plecakiem http://www.canon-board.info/showthre...975#post994975 może komuś się przyda

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: Kabura noszona na klacie

Że się tak wtrącę ni z gruchy ni z pietruchy - a nie lepsza pochwa na klacie ?