Troche zaniedbalam ten watek, bo zamiast robic zdjecia podwodne, w weekendy robilam kurs nurkowania z butla.
Juz sie chwalilam, ze pokonalam pierwszy stopien PADI OWD i natychmiast chcialam wyrywac z butla i aparatem pod wode, niestety moj instruktor odradzil mi to, a nawet zabronil przez kilka pierwszych nurkowan po kursie.
Chcial abym sie troche na spokojnie oplywala i tak tez zrobilam.
W przyszlym tygodniu mam urlop i mam zamiar poswiecic go w calosci na nurka i zdjecia podwodne, tym czasem dzisiaj byl rodzinny wypad na plaze ( bez butli) ale nawet na bezdechu cos mi sie udalo upolowac.
Posluchalam Dropleta i uzbrojona po zeby w stroj z lycky moglam sie uganiac nawet za meduzami, ale najpierw chce wam przedstawic tego pana (albo pania)
Moj ulubiony nie tylko pod woda ale rowniez na talezu PULPO, czyli OCTOPUS VULGARIS .
![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Piękne strzały koleżanko.
Świetne tylko czy to nie gryzie?????????????
To ostatnie to meduza???
Chyba jakas owocowa...Co to za kulki jej wisza u nosa?
Jajeczka?
Ale ciekawostka![]()
Ostatnie zdjęcie meduzy bardzo mi się podoba. Jeszcze kilka takich serii i będę polecał Twój wątek moim dzieciom jako alternatywę dla kanału animal planet.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
...cudowne piękności nam serwujesz, cudowne.....pozdrawiam hb
Nie gryzie, bo nie ma czym, ale za to parzy.
---------- Post dodany o 09:14 ---------- Poprzedni post był o 09:10 ----------
KAczy, to jeszcze nie jest ostatni gatunek meduzy jaki grasuje w Morzu Srodziemnym, do niektorych trzeba sie ostroznie zblizac bo maja bardzo dlugie niewidoczne ogonki. Cienkie jak nitki i calkowicie przezroczyste.
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede musiala opisywac efektow spotkania z takim ogonkiem
Natomiast na tej ostatniej to sama nie wiem czy te kulki to z nosa czy skad inad wisza, ale pod woda wygladala fantastycznie.
---------- Post dodany o 09:19 ---------- Poprzedni post był o 09:14 ----------
Cieszy mnie, ze fotki sie podobaja.![]()
Do Dropleta, to mnie jeszcze wiele brakuje, ale od niego sie ucze, w koncu to specjalista w tej dziedzinie.
---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post był o 09:19 ----------
Bardzo milo mi to slyszec. Mysle, ze jak zaczne zabierac aparat na nurki z butla, przybedzie troche nowych gatunkow do ogladania.
POzdrwiam.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic