Dzięki za komentarz!
Błonkówki w akcji. Niestety poza tym że prawdopodobnie należą do rodziny grzebaczowatych dokładniej ich zidentyfikować nie zdołałem:
6911.
6912.
6913.
Dzięki za komentarz!
Błonkówki w akcji. Niestety poza tym że prawdopodobnie należą do rodziny grzebaczowatych dokładniej ich zidentyfikować nie zdołałem:
6911.
6912.
6913.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Świetna seria. Takie zdjęcia, z "akcją" są najbardziej pożądanymi. Ja jako, że fotografuję wcześnie rano, rzadko mam przyjemnośćna takie sytuacje trafić.
Czyli wzajemnie się uzupełniamy - Ty masz więcej okazji do świetnych stacków, ja do zdjęć akcji
Dzięki za komentarz!
Plusknia jagodziak:
6914.
6915.
Pozdrawiam!
Chyba faktycznie masz rację. Myślałem że to z rodziny grzebaczowatych ale faktycznie pilarzowate bardziej pasują ze względu na grubość przewężenia miedzy tułowiem a odwłokiem. Dzięki za pomoc w identyfikacji!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Lśniak szmaragdek:
6916.
6917.
Pozdrawiam!
Lśniaczek bardzo ładnie podany![]()
Dzięki za komentarz!
Podrzut myszaty:
6918.
Pozdrawiam!
I Lśniak, i Podrzut - super
Dzięki za miłe słowa!
Samica bokochoda śmiałego:
6919.
6920.
6921.
Widoczna na zdjęciach czerwona plamka to jakiś roztocz - nie wiem - pasożyt czy przypadkowy pasażer.
Pozdrawiam!
foty świetne a przy tym: konik wygląda jak blaszany robot, nie myślałem że skorek jest taki ładny i czemu wszystkie gatunki inwazyjne są większe i bardziej drapieżne od naszych rodzimych (jenot, wiewiórka szara, norka amerykańska, szop pracz, szakal złocisty a nawet biedroneczka ) a w ogóle które z tych robali są jadalne ? tyle teraz mówią w TV o nowoczesnym żywieniu - czas zacząć edukację![]()
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400