Nieodmiennie i od bardzo dawna się skakunami w Twoim wykonaniu zachwycam - do dzisiaj mam w oczach ujęcie które długo "królowało" na Foto-Przyroda - wtedy chyba jeszcze Pentaxem fotografowałeś...
Ostatnie skakuny też śliczne.![]()
Nieodmiennie i od bardzo dawna się skakunami w Twoim wykonaniu zachwycam - do dzisiaj mam w oczach ujęcie które długo "królowało" na Foto-Przyroda - wtedy chyba jeszcze Pentaxem fotografowałeś...
Ostatnie skakuny też śliczne.![]()
Zgadza się - przez wiele lat fotografowałem Pentaxami - lustrzankami i kompaktowym Optio MX-4. Ale ten skakun z Foto-przyrody (zresztą będący obecnie moim avatarem) został sfotografowany Nikonem Coolpixem 995 - jeśli dobrze pamiętam z dołączonym makrokonwerterem Raynox MSN-500.
Dzięki za komentarze!
Po larwie wtyka nakrzewnego dziś dorosły osobnik tego samego gatunku:
5652.
5653.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Na dorosłym osobniku barwa się ujednoliciła. Ładne zdjęcia.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za komentarze!
Dziś cztery kadry modela przy fotografowaniu którego poziom adrenaliny trochę mi się podniósł. Kolczak zbrojny, którego ukąszenie może się skończyć nawet 2-tygodniową chorobą. Wprawdzie to samiec, a agresywne są głównie samice pilnujące kokonów, ale mimo wszystko trochę respektu przed jego potężnymi szczękoczułkami miałem:
5654.
5655.
5667.
5668.
Pozdrawiam!
5653 - oblechowy balet
Samiec pryguna - sympatyczny jak ruski czołg...
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Dzięki za komentarz!
Po groźnym kolczaku - dla odmiany absolutnie niegroźna i pięknie ubarwiona złotka:
5669.
Pozdrawiam!
Kolejny pięknie błyszczący chrząszcz - zmróżka złotawa:
5670.
5671.
Pozdrawiam!
Karnawałowe ubranko![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.