Wspaniałe! Znakomite tylne światło.
Wspaniałe! Znakomite tylne światło.
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Dzięki za miły komentarz!
Samica kwietnika:
8914.
8915.
8916.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Łanocha pobrzęcz w 3 odsłonach.
8917.
8918.
8919.
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
.
Dorzucę coś do tego pięknego "bałaganu"
8920
8921
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 8.12.25 o 13:43
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Łanocha 8917-8919 - przyjemne kadry i kolorystyka ale wydaje mi się że nieco za silnie rozjaśnione cienie, szczególnie na 8918. Obniżyłem na 8918 gammę do 0.8 i wtedy w/g mnie zdjęcie wygląda lepiej.
Motyl 8920 i ważka 8921 - ładne kadry, na ważce wolałbym nieco mniej ostre światło (a może nieco mniej kontrastową obróbkę?).
Larwa (nimfa) odorka zieleniaka:
8922.
Pozdrawiam!
8920, 8921 - bardzo harmonijne, zrównoważone kompozycje, przyciągają oko.
TJ
Wyszomorze może to wygląda kiepsko. Ale zdjęcie zrobione zostało w kontrze, I właśnie takie miało mniej więcej być. Wychodzę z założenia, że dobrze jest eksperymentować z kadrami i światłem.
To pozwala uniknąć mi nudy z powodu tworzenia miliona takich samych pięknych fotek.
Nie wygląda kiepsko. Ale moim zdaniem wyglądałoby lepiej bez drobnych przepaleń na kwiatostanie trawy na którym siedzi modelka. Być może jest szansa skorygowania tego w obróbce. Ale oczywiście to tylko moja osobista opinia i nie musisz się z nią zgadzać.
Pozdrawiam!
Rozumiem o co Ci chodzi, ale w takiej sytuacji jest niemal niewykonalnym spełnienie Twojego postulatu,
Zdjęcie poczynione w kontrze narażone jest na spadek kontrastu więc musi być "brutalniej" obrabiane.
Po drugie ciężko jest uniknąć tych wszystkich aureolek, rozbłysków i podświetleń na tych drobnych elementach obrazu.
I napiszę więcej nie chciałbym aby one zniknęły.
Może przesadziłem z ich intensywnością, ale globalne regulacja zmniejszenia ich "mocy" zbyt niekorzystnie wpływa na całość przekazu.
Niemniej dzięki za Twoje opinie, które sobie bardzo cenię.
Ogrodnica niszczylistka - osobnik nietypowo ciemno ubarwiony:
8923.
Pozdrawiam!