Darownik na zdjęciu 8543 wygląda w/g mnie zdecydowanie lepiej niż na 8541. Cały model w głębi ostrości, brak nieostrych rozpraszających fragmentów kwiatków na froncie i dzięki odpowiedniemu rozłożeniu planów udało się uniknąć gwałtownych przejść od strefy całkowicie ostrej do silnie nieostrej co często przy stackach stwarza nienaturalne wrażenie.
Co do kadrowania 8541 - po silniejszym skadrowaniu na 8544 faktycznie szczegółów nie przybyło ale uważam że kadr kompozycyjnie jest lepszy - na 8541 pająk był zbyt silnie wciśnięty w prawą stronę. Na 8544 wolałbym jeszcze nieco więcej dołu kosztem góry.
Gratuluję sukcesu w konkursie Fotografa Roku. Zdjęcie żagnicy w locie wyśmienite a to drugie z ciekawym pomysłem. Jak uzyskałeś taką kolorystykę gwiazd? Sam kilkugodzinny czas naświetlania wystarczył by kolory się zróżnicowały?
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Wczorajszy pigrzyk ze schwytaną mrówką - niestety kilku klatek do stacka na froncie zabrakło co dało na liściu efekt gwałtownego przejścia między ostrą i nieostrą strefą który krytykowałem przed chwilą:
8545.