bagniki i łowiki super złapanegratuluję
bagniki i łowiki super złapanegratuluję
Cieszę się, ze łowiki się spodobały, zatem dziś dokończenie tego tematu.
Łowik ze schwytaną koziółką - dwa kadry tej samej sceny - na pierwszym łowik zacieniony całkowicie moim cieniem:
29.
na drugim - oświetlony światłem słońca rozproszonym przez dyfuzor z kawałka plastikowego kanistra na wode destylowaną:
30.
i trzy kadry łowika objadającego się schwytaną ogrodnicą niszczylistką:
31.
32.
33.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Piękne. Twój cień lepszy niż z kanistra
31-33 pięknie dopadł sukinkota, to ten drań, co mi róże objada. Ciekawe, czy można hodować łowiki
![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
I na koniec jeszcze - ciekawostka - zdjecie sprzed ok. 10lat, kiepskie technicznie (ostre, bezpośrednie światło słoneczne nie sprzyja jakości zdjęć), ale drugi raz takiej sceny nie udało mi się zobaczyć - kopulujaca na pniu sosny para wierchołówek (też z rodziny łowikowatych) z których jedna w trakcie stosunku wysysa schwytanego chrząszcza, a druga - schwytaną podczas lotu godowego mrówkę. Niestety lepszego zdjęcia nie udało się zrobić - światło było takie jakie było - podjęta po zrobieniu kilku zdjęć próba zacienienia wierzchołówek skończyła się ich natychmiastowym odlotem.
34.
Pozdrawiam!
Marku, to coś jak na jednym filmie widziałem - pan bzyka panią, a ona sobie książkę czyta
Fakt, scena niespotykana, Gratuluję
A, i pozwoliłem sobie Twojego łowika inwalidę do FM wrzucić![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
33- zniewolona...![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
łowiki świetne, jak dla mnie jeszcze lepsze niż bagniki - najbardziej mi leżą 29 i 31-33. Wierzchołówki też ciekawe. Zastanawiałem się czy to nie "prezenty ślubne" co zdarza się u niektórych drapieżnych muchówek, ale nie wiem jak to jest u tego gatunku.
Nie dość, że rewelacyjne zdjęcia, to i opisy wielce interesujące.
Ciekawe lowiki niepowiem
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Cieszę się, ze się podobało - zatem jedziemy dalej. Zdjęcia może nie najlepsze technicznie (robione kilka lat temu kompaktowym Pentaxem Optio MX-4), ale chyba sytuacja warta pokazania.
Zauważyłem małego pajączka w jakiejś dziwnej pozycji:
35.
Co on tam ma pod spodem?
36.
Trzeba się bliżej przyjrzeć...
37.
on chyba wychodzi ze skóry...
38.
39.
Jeszcze odrobina wysiłku...
40.
Ostatnie dwie nogi zostały...
41.
Wreszcie koniec:
42.
Po chwili odpoczynku można powrócić do normalnej pozycji:
43.
Pozdrawiam!