Łowik:
8336.
Łowik:
8336.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Świetny łowik. Myślę że za bardzo zgasiłeś światła. Czyżby nocna obróbka?
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Wprawdzie obróbka nie nocna a wieczorna, ale masz rację - nieco zbyt ciemne. Nie mogę już edytować wczorajszej wstawki więc poniżej poprawiona wersja:
Pozdrawiam!
No teraz jest dobrze.
Jak robię fotki w nocy, to weryfikuję je w dziennym świetle.
Praktyka pokazuje, moja praktyka, że przy świetle elektrycznym i mniejszej jego ilości często wychodzą właśnie takie "kwiatki".
Ja zwykle rzucam okiem na histogram i w razie potrzeby koryguję - widocznie w przypadku tego łowika z jakiegoś powodu zapomniałem.
Biegowiec osowaty:
Pozdrawiam!
Słuszna praktyka, ale nie do końca ufam histogramowi....![]()
Bardzo ładny łowik. Ale bardziej podoba mi się pierwsza wersja. Druga jest jakby trochę przekontrastowana i pomarańcze są zbyt intensywne.
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Dzięki za komentarze!
Kosmatek pospolity - chyba jeszcze nie do końca wysechł po deszczu:
8338.
Pozdrawiam!
Miałem wczoraj przyjemność uczestniczyć w akcji wypuszczania wyhodowanego w niewoli niepylaka apollo celem jego reintrodukcji w Sudetach. Motyl ten jest krytycznie zagrożony wyginięciem i naturalnie w Polsce występuje praktycznie jedynie w Pieninach. Ekipa z Uniwersytetu Wrocławskiego stara się to zmienić.
8339 - trochę ładniejsze światło, ale podpisana strona motyla (wszystkie egzemplarze są znaczone).
8340 - jaskrawe światło, ale za to strona niepodpisana
8341
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Gratuluję ciekawej sesji fotograficznej!
Nie spodziewałem się że je podpisują. Zdecydowanie wolę 8340. Światło wprawdzie faktycznie ostrzejsze, ale matryca ładnie sobie z nim poradziła i przepaleń nie ma. Za to model nieoszpecony napisami. *339 oczywiście też bym pokazał wypisywanie numerów na skrzydle motyle to niezła ciekawostka.
Pozdrawiam!