wyszomir - ładnie pokazane i jak zawsze imponujesz wiedzą o owadach
holeris - ciekawe artefakty wyszły na zdjęciu astro. Nocą w Namibii dobrze, że nie spotkałeś innych jadowitych mieszkańców tej krainy![]()
wyszomir - ładnie pokazane i jak zawsze imponujesz wiedzą o owadach
holeris - ciekawe artefakty wyszły na zdjęciu astro. Nocą w Namibii dobrze, że nie spotkałeś innych jadowitych mieszkańców tej krainy![]()
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Dzięki za komentarz!
Pszczoła przy pracy:
7872.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki za komentarz! A w jaki sposób Ty byś kadrował?
Samica pyrguna nazielnego z upolowanym samcem lenia:
7873.
7874.
7875.
Pozdrawiam!
Samica pyrguna ze zdobyczą świetna! Przypadły mi do gustu te zdjęcia, szczególnie kadry 7873 i 7874![]()
Kadry z pyrgunem znakomite![]()
Dzięki za komentarze!
Zaproponowałeś kadr faktycznie lepszy od mojego o innych niż mój proporcjach. Może niepotrzebnie upieram się przy moich kadrach na standardowe proporcje boków 3:2 lub 1:1 - proporcje 3:2 wynikają z tego że niekiedy wykorzystuję obrobione zdjęcia do wykonania odbitek w formacie 30x45cm - przy takich proporcjach nic mądrzejszego kadr który pokazałem nie potrafiłem wykombinować.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Samica borczyńca południowego podczas składania jaj:
7876.
7877.
7878.
Pozdrawiam!
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Prygun przepiękny, zwłaszcza 7873 i 7874, borczyniec też bardzo fajne ujęcia. Jeszcze nie udało mi się złapać niczego z jajami. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie to się zmieni.
Ode mnie chrząszcz z niezidentyfikowanej rodziny. Wszystko focus stacki. Made in Namibia.
7879
7880
7881
![]()
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/