Fotki 6064 i 6065 bardzo fajne. Na pierwszym widać, jak drapieżnik się sumituje - upuściłem ją, gdzie się podziała, może się znajdzie.
Poza tym bardzo ładne zestawienie żywych kolorów owada i kwiatów.
TJ
Fotki 6064 i 6065 bardzo fajne. Na pierwszym widać, jak drapieżnik się sumituje - upuściłem ją, gdzie się podziała, może się znajdzie.
Poza tym bardzo ładne zestawienie żywych kolorów owada i kwiatów.
TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 25.02.22 o 22:51
Dzięki za komentarz!
Ciąg dalszy wczorajszej relacji - dwa zbliżenia na srogonia:
6066.
6067.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Po prostu ekstra i inaczej nie można tych zdjęć nazwać.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za komentarz!
Kwiatostan z którego przez ostatnie dni pokazywałem zdjęcia srogonia był bardzo wdzięcznym miejscem do fotografii - kilka centymetrów niżej samica darownika przedziwnego niosła swój kokon:
6068.
6069.
Pozdrawiam!
Widzę, że mało płochliwa sztuka.Widywałem u siebie takie scenki. Ale ciężko było podejść na odległość fotograficzną. Mimo kokonu szybki skok w trawę i po zdjęciach.
Tu udało Ci się fajnie to uchwycić.
Fakt - często uciekają. Ale raz na kilka, może kilkanaście prób udaje się nie spłoszyć modelki i zrobić udane zdjęcia.
Dzięki za komentarz!
Młoda modliszka europejska. Sądząc po zawiązkach skrzydeł - przed ostatnią wylinką, sądząc po ilości segmentów odwłoka - samica:
6070.
6071.
Pozdrawiam!
Bardzo ciekawe zdjęcia, 6043 zauroczyło mnie najbardziej.
Dzięki za miłe słowa!
Po wczorajszej samicy modliszki dziś samiec w tym samym wieku, w rzadszej, brązowej formie barwnej:
6072.
6073.
6074.
Pozdrawiam!
Motyl monarcha – najbardziej zagadkowy ze świata motyli. Badanie jego wędrówek trwało 30 lat. Motyl monarcha (Danaus plexippus) podczas lotu może pokonywać nawet 4 tysiące kilometrów. To jedyny na świecie tak daleko migrujący owad.(google)
Ostatnio edytowane przez qwert ; 2.03.22 o 18:09