Dzięki za miłe słowa! Takie komentarze bardzo pozytywnie motywują.
Samica pająka Ebrechtella tricuspidata:
5433.
Dzięki za miłe słowa! Takie komentarze bardzo pozytywnie motywują.
Samica pająka Ebrechtella tricuspidata:
5433.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Nieźle się maskuje, może fajnie byłoby wykorzystać żółte/czerwone liście do sesji z robalami?
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Najczęściej wykorzystuję te liście na których siedzą. Czasem zdarza się że owad daje się bez większych problemów przesadzić na inny liść lub gałązkę ale to rzadkie przypadki. Zwykle próba przesadzenia kończy się ucieczką lub upadkiem przesadzanego modela na ziemię.
Dzięki za komentarz!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Młody ślizgun z ofiarą:
5434.
Pozdrawiam!
Bardzo spodobał się pająk na zdjęciu 5433 ponieważ świetnie się maskuje na tym liściu a zdjęcie wspaniale to podkreśla. I znów ciekawość bierze górę czy to przypadek czy przemyślane działanie, oczywiście ze strony pająka. Na następnym ślizgun jak widać wcale się nie czaił i jest doskonale widoczny on jak i jego ofiara.
pozdrawiam Wiejo
Czy to świadome działanie - wątpię, ale zielonkawe ubarwienie na pewno utrudnia zarówno potencjalnym ofiarom jak i drapieżnikom wypatrzenie przebywającego wśród zielonego listowia pająka.
Dzięki za komentarz!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Sprężyk:
5435.
Pozdrawiam!
Mrówki usiłujące odpędzić biedronkę od hodowanych przez siebie mszyc:
5436.
Pozdrawiam!
Po biedronce osaczonej przez mrówki - czas na parę biedronek połączonych w miłosnym akcie:
5437.
Pozdrawiam!
Największy z naszych bogatkowatych - miedziak sosnowiec. Ten okazały chrząszcz (niemal 4cm długości) sam mi się wprosił na sesję - pewnego dnia przyleciał i znienacka usiadł mi na ramieniu. Pozwolił się przesadzić na gałązkę i bardzo grzecznie pozował przez kilkanaście minut:
5438.
5439.
5440.
Pozdrawiam!
Piękny. Nie pamiętam, żebym go widział na żywo kiedyś, chyba jest raczej rzadki?
Chyba faktycznie rzadki, gdyż spotkałem go tylko raz - właśnie gdy robiłem te zdjęcia. A był na tyle grzeczny, że nawet kilka serii do stacków za pomocą funkcji Post Focus pozwolił sobie zrobić Zatem dziś dwa stacki miedziaka - z 44 klatek:
5441.
- i z 51 klatek:
5442.
Pozdrawiam!