Taka sobie gąsieniczka:
4753.
Taka sobie gąsieniczka:
4753.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
4753. ^
jakiś kraśnik.
Dzięki za identyfikację. Prawdę powiedziawszy domyślałem się, że to gąsienica kraśnika, ale pewności nie miałem.
Bagnik przybrzeżny ze schwytanym konikiem polnym:
4754.
Pozdrawiam!
Pięknie bagnik zapozowałJestem pełen podziwu wyszomirze jak bogata jest Twoja kolekcja bardzo ciekawych zdjęć makro.
Cóż.. zasoby mam spore. W tym roku wprawdzie bardzo mało zdjęć zrobiłem, ale te które obecnie pokazuję to głównie zeszłoroczne i jeszcze na kilka miesięcy pokazywania mi tych zeszłorocznych starczy.
Dzięki za miły komentarz!
Jakiś niewielki motylek w trzech odsłonach:
4755.
4756.
4757.
Pozdrawiam!
motylek to może być miernikowiec Witalnik byliczak. Ten rodzaj (Narraga) składa skrzydła w spoczynku, troche jak motyle dzienne
Dzięki za identyfikację!
Samiec nalistnika - prawdopodobnie nalistnika zielonego (Araniella cucurbitina) lub niemal identycznego z nim Araniella opisthographa. Pająk ten jest często również zwany krzyżakiem zielonym - co jest błędne, gdyż jest to rodzaj Araniella, a krzyżak to rodzaj Araneus:
4758.
4759.
Pozdrawiam!
tu mi za bardzo te nieostre nogi na pierwszym planie przeszkadzaja. Masz lepsze foty !!
Niestety przy tak małym motywie bez stackowania nie było szans zmieszczenia całego modela w głębi ostrości. A wykonanie sekwencji do stacka nie zawsze jest możliwe. Co do lepszości fot - chyba każdy z nas robi zdjęcia lepsze i gorsze
Dzięki za komentarze!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Wtyki straszyki w miłosnej ekstazie:
4760.
4761.
Pozdrawiam!