Tym razem lekko jesienna moocha
![]()
Tym razem lekko jesienna moocha
![]()
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Troche ostre swiatlo ale ogolnie calkiem przyjemna ta mucha
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Pierwsza próba stacku (raczej próba CombineZP czy i jak działa) - niestety z ręki, acz efekt raczej zachęcający.
![]()
@Moominek: a po co przyslona az 22? Jak stackujesz to lepiej siada stack zrobiony przy uzyciu mniejszych wartosci przyslon.
Z ilu wogole skladanke robiles? Bo przy tej przyslonie mozna smialo 1, 2 klatkami ogarnac taki rozklad GO dla tego obiektu.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Combine ZP dobry programik, porównywalny z komercyjnymi.
Do stacków polecam szynę do macro, wówczas można sobie postackować do klikunastu zdjęć.
choroba, nic nie wiem o tym stackowaniu, ale temat coraz bardziej mnie kręci i w wolnej chwili zacznę czytać o tym. Na początku dowiem się pewnie jakie mam braki w sprzęcie i ile one kosztują![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Prawie zgadłeś - tylko 3 klatkiChciałem spróbować co z tego wyjdzie, ot tak, z ręki, do tego chciałem zobaczyć czy program poradzi sobie z przesunięciami kadru (i zapewne też z lekkim pochyleniem/obrotem). No i względnie mu się to udało. Tak naprawdę to nie f/22 (korekta o 2EV którą robi body-obiektyw przy odwzorowaniu 1:1 (tam może było mniejsze, nie pamiętam), z powodów z linka który podałem) ale oczywiście, lepiej dajmy na to f/8 i np. 10 klatek, ale do tego to raczej statyw plus sanki. Chciałem po prostu zobaczyć czy warto zainwestować - no i raczej warto.
---------- Post dodany o 20:30 ---------- Poprzedni post był o 20:29 ----------
Braki w sprzęcie raczej żadne, no chyba że takie jak moje, czyli porządny statyw i sanki nastawcze.