Cześć
Bardzo ładne fotografie, miłe dla oka kolory. Zdjęcie 4 super, gratuluje cierpliwości i zaangażowania. O ile to możliwe życze szybkiego powrotu do zdrowia. Coraz cieplej owadów więcej to i zdjęć makro przybedzie.
pozdrawiam
Sylwek
Cześć
Bardzo ładne fotografie, miłe dla oka kolory. Zdjęcie 4 super, gratuluje cierpliwości i zaangażowania. O ile to możliwe życze szybkiego powrotu do zdrowia. Coraz cieplej owadów więcej to i zdjęć makro przybedzie.
pozdrawiam
Sylwek
samo szkło 50mm takie zbliżenie robi??? ono ma zdaje się skalę 1:2? to jak by to wyglądało z 35mm i skalą 1:1? 2 razy większy robal? aż się wierzyć nie chce...Zamieszczone przez celebrity plus
Z jakiej odległości robiłeś od obiektu?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Świetnie, jak znajdę chwilkę, to wreszcie uruchomię ZD-35. Ale C+ słuszna uwaga o przymykaniu i GO. ZD-35 trochę ciemny, ale będę walczył. Dobrze, że uruchomiłeś ten wątek.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
fajne ja póki co się nie dołączę, nie mam siły walczyć z heliosem i pierścieniami. ale po maturach chcę sobie załatwić ZD 35 więc wtedy można będzie coś ustrzelić
.
Zdfecydowałem się na wstawienie jednego "makra" zrobionego ZD-35. Oceńcie sami.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
ja mogę pokazać jedynie takie odgrzane kotlety - nic nowego w temacie makro nie popełniłem. nie mówiąc już o 'robalach'
.
Olifant, nie takie odgrzane. Takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Wygląda jak kard z reklamy napoju . Całkiem zacne.
Big Mac to Big Mac, tylko „le Big Mac”
Wejdź na moje portfolio na plfoto.com i skomentuj parę zdjęć.
Piotr,
Fajny ślimaczek, jest na nim światełko, widać połyski - politurkę i fakturkę muszli. Kompozycja jest taka, jak wyszla, niecentralna i dobrze. Troszkę dynamiki jest w spirali muszli oraz ukosnym ułożeniu galazki, też dobrze, ale na moje oko nie jest ta dynamika (tu trochę wydziwiam) dostecznie dobrze osadzona w tle, nie jest w nim dostatecznie"rozpuszczona".
Podejrzewam, ze ten obiektyw ma dobrą MTF, bo daje i kontrast i czystosc drobnych szczegółów i bokeh czysty. W każdym razie jest to obiektyw wart zaangażowania go w makrofocenie.
Pzdr, TJ
A pozwolę sobie "wkleić" trzy z: 1-E-300, 2- C-8080, 3-C-5050.
Pozdrówka.
pierwsze przeostrzone na MAX. szkoda
było sobie życie