obiektyw od projektora bez przesłony i pierscienia :0
obiektyw od projektora bez przesłony i pierscienia :0
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Te "gastronomiczne fotografie" nadal się mi bardzo podobają,,,
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Podobają się uchwycone scenki na 1889 i 1890. Na drugim dodałbym kontrastu i w obydwu zwiększył wagę do min. 200 KB. Nieco zyskałyby na jakości mz. , 100 KB przy tym rozmiarze zdjęć to za mało.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzięki za komentarze. Co do zwiększania rozmiaru - nie uważam rozmiaru pliku za podstawowe kryterium jakości zdjęcia. Przy porównywalnym stopniu kompresji rozmiar pliku skompresowanego zdjęcia zależy silnie od jego charakteru i w przypadku zdjęć makro, gdzie znaczną część zdjęcia stanowi silnie rozmyty obszar poza głębią ostrości pliki często są małe.
A w dzisiejszym odcinku - miłosne zbliżenie zadomek - naszych krajowych karaczanów. Mimo ich pospolitości trudno im zrobić dobre zdjecie gdyż są bardzo płochliwe - przy najmniejszym drgnięciu rośliny na której siedzą natychmiast spadaja na ziemię. Dlatego ucieszyłem się, gdy kiedyś w czerwcu udało mi się przyłapać parkę zadomek podczas kopulacji - były tak zajęte sobą, że dały sobie zrobić sesję zdjęciową.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Sfotografowałeś ekstazę... Gratuluję umiejątności wyszukania okazji...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Fajna mrówa![]()
Jak dla mnie za dużo nieostrości
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)