Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Jeśli ktoś chciałby z tego pająka skorzystać, to namiary na niego : Wałęsak brazylijski (Phoneutria).![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Wałęsaka brazylijskiego nigdy nie widziałem, ale w Polsce wałęśaki są pospolitymi, aczkolwiek trudnymi do sfotografowania ze względu na dużą ruchliwosć pająkami:
1103.
Kolejny temat - tarczyk - niezbyt wdzięczny temat ze względu na kształt pancerzyka utrudniający zmieszczenie go w głębi ostrości z innej niż 'ptasia' perspektywy:
1104.
Na dodatek rzadko wychyla się spod swojego pancerzyka, ale czasem jednak udaje się przyłapać go gdy się nieco osłoni:
1105.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wałęsak jest świetny.
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarz!
Larwa jakiejś rośliniarki z nadrodziny pilarzy. Sugerowałbym zrobić z pierwszego zdjęcia kadr poziomy, na drugim uatrakcyjniłoby kompozycję nachylenie gałązki ku przekątnej kadru.
Dziś kilka kadrów chrząszcza z podrodziny szeliniakowatych spotkanego na kwiecie ostu:
1106.
1107.
Tu wygląda jakby załamał ręce i rozmyślał nad swoim losem:
1108.
Pozdrawiam!
Oset mi się podoba![]()
A ten co na oście już nie?![]()
Pozdrawiam!
Czarnych nie lubisz???![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.