Dwa ostatnie nawet całkiem sympatycznie wyglądają, jakoś tak nieobleśnieFajnie, że na ostatnim coś się dzieje w tle, ten doskonale gładki bokeh szybko się nudzi.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Jak zwykle świetne!
Jak zawsze świetnie, szczególnie ten maleńki się spodobał![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
A nazwy to mają takie, że boki można zrywać.
Dzięki za foty, jak zwykle klasa![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie wiem czy wiesz, że jest nazwa "niezdarka dziewica"zresztą wbrew pozorom całkiem nieźle dobrana
https://pl.wikipedia.org/wiki/Niezdarka_dziewica
przejrzałem ostatnie 2 stronki:
867-8 kanibalizm pająków świetny, znakomita rzadka scena
871- przeszkadzają mi nieostre nogi tej kózki na pierwszym planie
872-73- no takich fotek nie lubię, za dużo nieostrości, nie da się bez stackowania owada pokazać ostro " w poprzek " małej głębi ostrości, jak już robię portrety to raczej staram się żeby nieostrej reszty ciała nie było widać
876 - piękne zdjęcie sprężyka, fajnie wyszedł ruch czułkami w czasie zdjęcia
877-8 Kwadratnik świetnie ci wyszedł. mimo dużej "rozpiętości odnóży" głębia ostrości znakomita
883 - bardzo ładne zdjęcie bęblika,to dosyć ruchliwe chrząszczyki, dość trudno je uchwycić....(ale chyba bym wyklonował tę białą nitkę zasłaniającą bęblika)
Dzięki za komentarze!
Zajrzałem (nie znałem przedtem tego gatunku) i faktycznie niezwykły, bardzo ciekawy owad. Poczytałem o nim trochę więcej i okazuje się, że ten drapieżca (a właściwie ta drapieżczyniżywi się m. innymi modliszkami...
A ja wychodzę z założenia, ze nie zawsze wszystko na zdjęciu musi być ostre - i czasem owad przechodzący stopniowo w nieostrość jest dla mnie ciekawszy niż kadr z boku, który wprawdzie pozwala na lepsze wykorzystanie głębi ostrości, ale z kolei jest tak często stosowany, że w przypadku dość pospolitych modeli trudno jest zrobić zdjęcie wyróżniające się jakoś spośród wielu podobnych już oglądanych...
Tu znów się różnimy - bez tej białej nitki zdjęcie byłoby lepsze, ale jednak staram się unikać usuwania elementów zdjęcia w komputerze. Nie dało się usunąć na miejscu podczas wykonywania zdjęcia - trudno - zostaje.
A w dzisiejszej wstawce - dwa kadry bokochoda:
884.
885.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)