fota 674 i 675:
Ale ją napompował !!
zdjęcia profeska !!
fota 674 i 675:
Ale ją napompował !!
zdjęcia profeska !!
No i zaleglosci nadrobione
Ciekawie w watku i juz nabralem ochoty na wiosenne wypady
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Naliściaki 666 (co za diabelski numer) szczególnie udane
Krasanka - trochę brakuje mi głębi ostrości na całym skrzydle
Kołdunice 674-675 fajnie pokazane, one dosyć trudno wychodzą na zdjęciach przez te błyszczące pancerzyki. Na 675 brakuje mi ostrości "w przednim planie" czyli nadęty odwłok i nóżki samca
Ciekawe te fotki z modraszkiem (ikarusem?) 660-661. Faktycznie pozycja jak przy składaniu jaj, ale na krwawniku ikarus (ani żaden inny modraszek) się nie rozwija, a one składają jajo bezpośrednio na roślinie żywicielskiej, nie w pobliżu. Czyli ciekawostka przyrodnicza.
Świetne zdjęcia. Co ciekawe, samce trzech powyższych figlujących par są duuużo mniejsze od samic.![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Ale nie niemozliwe, to nie zaprogramowane roboty, a zywe organizmy kombinujace jak przezyc.
Skoro postac dorosla chetnie zalatuje na krwawnika pospolitego, i chetnie tez sklada jaja na kwiatostanach.... To z jakisch przyczyn wybral ten akurat ta roslione i jej kwiatostan, warunki srodowiskowe mu na to pozwolily, i ocenil ze to bedzie najlepsze miejsce do zlozenia jaj.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Dzięki za miłe komentarze. Też bym wolał na krasankach całe skrzydła ostre i robiłem takie próby, ale wtedy z kolei oko uciekało za głębię ostrości (oko nie leży w płaszczyźnie skrzydła). Uznałem, że lepiej poświęcić tył skrzydła niż oko.
A w dzisiejszym odcinku - powrót do scen brutalnych - skakun ze schwytana muchą:
680.
681.
682.
To ostatnie ze względu na odbicia w oczach pasowałoby też do wątku 'pokaż swojego fotografa'![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wracamy do owadziego seksu. Para maleńkich biedronek (ok. 2x mniejszych od popularnej siedmiokropki), które chyba miały się ku sobie, ale brały się do dzieła tak wolno, ze się nie doczekałem i w końcu musiałem je zostawić samopas. Może były wstydliwe i nie chciały przed obiektywem?
683.
684.
- i para opuchlaków, która już żadnych obiekcji nie miała:
685.
686.
687.
Pozdrawiam!
Dzięki za komentarz!
Dziś - stack z 5 klatek skakuna wysysającego schwytanego pająka:
688.
Pionowa kreska przecinająca odwłok to nie błąd stackowania, a nitka pajęczyny która znalazła się przed skakunem - być może utkana przez jego ofiarę.
Dwa kolejne kadry tej sceny - już pojedyncze. Niestety skakun ustawił się tak, że wywinięta krawędź liścia przesłaniała dolne części nóg ofiary. Ponieważ tworzyla ona na froncie brzydką nieostrość - kadrowałem tak, aby dolna krawędź kadru pokrywała się z tą krawędzią liścia i tylko jej skraj widoczny jestna dole kadru w postaci lekkiego rozjaśnienia.
689.
690.
Pozdrawiam!